Antena 3 Politică Raluca Turcan, avertisment pentru premierul Sorin Grindeanu: „Acceptaţi ca robinetul ţării să fie în mâna lui Liviu Dragnea”

Raluca Turcan, avertisment pentru premierul Sorin Grindeanu: „Acceptaţi ca robinetul ţării să fie în mâna lui Liviu Dragnea”

14 Mar 2017   •   09:18
Raluca Turcan, avertisment pentru premierul Sorin Grindeanu: „Acceptaţi ca robinetul ţării să fie în mâna lui Liviu Dragnea”
Sursa foto: Foto: Facebook

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, i-a solicitat luni premierului Sorin Grindeanu să pledeze pentru respingerea Ordonanţelor de urgenţă 6 şi 9 şi să-şi ceară scuze public pentru promovarea acestor două acte normative.

"Sper că nu aceasta este ţara pe care ne-o pregăteşte domnul Liviu Dragnea prin interpuşi. Robinetul este în mâna lui. Dumneavoastră, domnule prim-ministru, acceptaţi ca robinetul ţării să fie în mâna altei persoane şi să meargă într-o direcţie pe care nu o va cunoaşte nimeni? PNL cere cu toată tăria ca aceste două ordonanţe să fie desfiinţate. Ordonanţa 9, care a venit în Parlament, trebuie respinsă şi, de asemenea, acelaşi lucru trebuie să se întâmple cu Ordonanţa 6. Dumneavoastră, domnule premier, vă solicităm răspicat să pledaţi public pentru respingerea acestor ordonanţe de urgenţă şi, de asemenea, nu ar strica să vă cereţi scuze românilor pentru promovarea lor", a spus Turcan, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora prim-ministrului".

Ea a spus că OUG 9 suspendă procedura de acreditare a creditelor de angajament de către Parlament pentru acest an.

"Cu alte cuvinte, aţi scos exact instituţia Parlamentului din modalitatea de drămuire şi de cheltuire transparentă şi judicioasă a banului public. În viziunea Guvernului Grindeanu, Parlamentul nu trebuie să mai ştie modul în care se acordă şi se derulează creditele de angajament. Aşa va fi anul 2017 dacă Ordonanţa 9 rămâne în vigoare, dar, dacă dă rezultate, în special prin influenţa PSD, ce ne convinge că nu va funcţiona la fel şi în anul 2018 şi în 2019? Cu alte cuvinte, 30 de miliarde de lei credite de angajament din banii românilor trebuie să meargă în puşculiţa câtorva lideri ai majorităţii într-un secret absolut. Întrebarea este: Sfidaţi astfel Parlamentul, domnule prim-ministru Grindeanu?", a transmis liderul PNL.

Turcan a criticat modul în care s-au cheltuit fondurile Ministerului Dezvoltării în mandatul lui Liviu Dragnea.

"De ce acceptaţi această sfidare din partea propriului dumneavoastră Guvern, dragi colegi? Şi cu ce legitimitate mai reprezentaţi Camera Deputaţilor la cel mai înalt nivel cunoscând şi tolerând această situaţie, domnule Liviu Dragnea? Parcă nu era suficient că fondurile Ministerului Dezvoltării pe vremea când îl conducea direct Liviu Dragnea se dădeau discreţionar, netransparent printr-un simplu ordin de ministru nepublicat în Monitorul Oficial. Sub urmaşa domnului Liviu Dragnea, doamna ministru Shhaideh, tot sub controlul domnului Liviu Dragnea, Ministerul Dezvoltării Regionale va fi mai mult decât a fost sub semnătura domnului Liviu Dragnea. Mă gândesc că doamna Shhaideh o fi un adevărat prim-ministru, pentru că are la dispoziţie mulţi bani folosiţi netransparent, aşa cum îşi doreşte", a afirmat Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, cele două ordonanţe suspendă prevederi din legea finanţelor publice, fapt care ar putea avea consecinţe "îngrijorătoare".

"Miza toxică a Ordonanţei 9 reiese şi mai clar dacă este pusă în corelare cu Ordonanţa 6, iar aici este vorba de bani, permite ca Ministerul Dezvoltării să primească în plus 30 de miliarde de lei credite de angajament", a susţinut Turcan.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close