Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan avertizează: „Până când Ordonanța 13 nu va fi respinsă în Parlament, lovitura PSD este doar amânată”

Raluca Turcan avertizează: „Până când Ordonanța 13 nu va fi respinsă în Parlament, lovitura PSD este doar amânată”

Raluca Turcan avertizează: „Până când Ordonanța 13 nu va fi respinsă în Parlament, lovitura PSD este doar amânată”
Sursa foto: Foto: Facebook
10 Feb 2017   •   12:51

Preşedintele interimar al PNL, deputatul Raluca Turcan, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că atrage atenţia asupra faptului că, până OUG 13 nu va fi respinsă în Parlament şi OUG 14 nu va fi adoptată în forul legislativ, "lovitura PSD la adresa românilor este doar amânată, nu stopată.

"Atrag atenţia asupra unui pericol, până ce OUG 13 de scăpare a lui Dragnea nu va fi respinsă în Parlament şi OUG 14 de abrogare a primei ordonanţe nu va fi adoptată de Parlament, lovitura PSD la adresa românilor este doar amânată, nu stopată. Atrag atenţia tuturor oamenilor de bună credinţă că în momentul de faţă situaţia este doar temporizată", a afirmat Turcan.

Ea a subliniat că PNL solicită în regim de urgenţă, ca singură soluţie posibilă pentru rezolvarea situaţiei politice actuale, respingerea OUG 13 şi aprobarea OUG 14.

"Numai în felul acesta sistemul judiciar, opinia publică, românii de bună credinţă pot să fie asiguraţi că de fapt lovitura PSD nu produce efecte (...) Până ce nu vom vedea abrogată OUG 13 prin respingerea ei în Parlament şi aprobată OUG nr 14, această situaţie nu are rezolvare încă. Nu are rezolvare", a punctat liderul PNL.

Turcan a reiterat şi că soluţia pe care PNL o vede pentru rezolvarea crizei politice actuale este, pe lângă respingerea OUG 13 în Parlament, şi demisia întregului Guvern Grindeanu.

"Aprobarea acestei OUG 13 nu a fost o eroare de comunicare şi toată lumea trebuie să înţeleagă lucrul acesta şi să nu cadă în manipularea pe care PSD încearcă în momentul de faţă să o inducă opiniei publice. A fost un gest premeditat, netransparent în stil de gangsteri politici, grăbindu-se de fapt să pună România un întreg sistem judiciar în faţa faptului împlinit. Nu este o eroare de comunicare faptul că Guvernul şi PSD au dat acea ordonanţă de albire a dosarului lui Liviu Dragnea", a spus Turcan.

Ea a menţionat că PSD a avut acest obiectiv politic pe care l-a ascuns românilor.

"În campania electorală nu au vorbit nici de graţiere, nici de albirea dosarului domnului Dragnea. În programul de guvernare pe care au primit votul în Parlament nu au vorbit nici de graţiere, nici de albirea dosarului domnului Dragnea. De asemenea, în loc să se concentreze pe bugetul de stat pentru 2017, bugetul care poate să stea la baza dezvoltării României şi bunăstării cetăţenilor s-au concentrat pe albirea dosarului domnului Liviu Dragnea. Este foarte clar: criza politică a fost generată de PSD şi ALDE şi rezolvarea acestei crize politice este la ei. Soluţia pe care PNL o vede, asumată în mod transparent şi onest faţă de români, este următoarea: demisia întregului Guvern, care poartă responsabilitatea emiterii OUG 13. Nu a fost jucăria domnului Iordache, nu a fost scăparea de comunicare a premierului Grindeanu, a fost un gest premeditat, asumat de actualul Guvern, de aceea acest Guvern trebuie să plece", a mai argumentat Turcan.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Raluca Turcan Ordonanta de Urgenta
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close