Antena 3 Politică Raluca Turcan: Bugetul propus de PSD transmite un singur semnal - întâi corupții noștri să fie scăpați

Raluca Turcan: Bugetul propus de PSD transmite un singur semnal - întâi corupții noștri să fie scăpați

de G.S.    |    27 Ian 2017   •   16:05
Raluca Turcan: Bugetul propus de PSD transmite un singur semnal - întâi corupții noștri să fie scăpați
Sursa foto: Foto: Agerpres

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat vineri că bugetul de stat, propus de PSD, este "o încropire", care transmite românilor mesajul că social-democraţii vor mai întâi să îşi "scape" corupţii.

"Vedem, în momentul de faţă, o preocupare pentru a scăpa hoţii din puşcărie, pentru a albi clientela politică, un buget mai mic la Educaţie, un buget de supravieţuire la Sănătate, presiune pe mediul de afaceri, proiecte de infrastructură sacrificate chiar dacă erau în programul de guvernare şi mă refer la centura Bucureştiului, autostrada Piteşti - Sibiu, inexistenţa măcar a unui studiu de fezabilitate pentru autostrada Moldova. Acest buget este o încropire care transmite românilor mesajul clar al Guvernului Dragnea: întâi corupţii noştri să fie scăpaţi şi apoi să vedem cum mai amăgim în următorii ani populaţia", a afirmat Raluca Turcan, la Parlament.

Ea a arătat că în varianta iniţială a bugetului pe 2017 nu sunt alocaţi bani pentru investiţii în penitenciare, deşi se vorbeşte despre condiţiile de detenţie şi de încălcarea drepturilor omului.

"Se vorbeşte de condiţiile de detenţie în momentul de faţă şi despre încălcarea drepturilor omului pentru cei care se află astăzi în penitenciare. Dacă Guvernul ar fi atât de preocupat pentru drepturile şi condiţiile deţinuţilor, atunci lucrul acesta ar trebui obligatoriu să se găsească în bugetul de stat. Or, ce vedem în bugetul de stat? Că nu sunt alocaţi bani pentru investiţii în penitenciare, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, pentru creşterea normei de hrană, pentru suplimentarea personalului de probaţiune, pentru brăţările electronice, astfel încât deţinuţii să fie integraţi în societate şi să li se acorde o a doua şansă la o conduită corectă în societate. Toate aceste lucruri demonstrează că, de fapt, preocuparea faţă de deţinuţi reprezintă un pretext pentru nişte măsuri în plan public care urmează să îngrozească o ţară întreabă, cetăţenii României, oamenii de bună credinţă şi partenerii internaţionali", a adăugat Turcan.

Potrivit preşedintelui interimar al liberalilor, "bugetul arată lipsa de viziune a celui mai stufos guvern de până acum şi confirmă nesustenabilitatea angajamentelor PSD din perioada campaniei electorale".

"Reiese din proiectul de buget că se aşteaptă o creştere a veniturilor din mediul privat, ceea ce înseamnă o creştere a poverii pe mediul privat. De asemenea, din proiectul de buget se vede foarte clar viziunea de întărire a dependenţei autorităţilor locale de Guvern, pentru că atât timp cât sunt diminuate veniturile transferate autorităţilor locale înseamnă că practic vor transforma primarii şi preşedinţii de CJ în oameni dependenţi de banii pe care cu milostivenie îi va transfera PSD. Domnul Dragnea cere şi Guvernul execută, iar dacă Guvernul nu execută, atunci este urecheat în public. Acest spectacol ieftin este în detrimentul opiniei publice şi al cetăţenilor", a susţinut Turcan.

Liderul liberal a anunţat că intenţionează să discute cu reprezentanţii celorlalte partide de opoziţie pentru a-şi susţine reciproc amendamentele la buget.

"Mi se pare firesc, privind prin prisma abordării PNL, să existe o solidaritate a celor din opoziţie. În PNL am stabilit ca parlamentarii din judeţe să preia câteva proiecte de importanţă majoră în comunităţile lor şi pe care să încerce să le susţină financiar prin amendamente la Legea bugetului", a adăugat Raluca Turcan.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close