Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan dă asigurări: „Creșterea euro nu are legătură cu situația politică din România”

Raluca Turcan dă asigurări: „Creșterea euro nu are legătură cu situația politică din România”

Vicepremierul Raluca Turcan susține că deprecierea leului nu are legătură cu ceea ce se întâmplă pe scena politică și este doar o „fluctuaţie temporară".

Raluca Turcan dă asigurări: „Creșterea euro nu are legătură cu situația politică din România”
Sursa foto: sursă foto: gov.ro
22 Feb 2020   •   13:49

„Creşterea punctuală a euro, zilele trecute, este o fluctuaţie temporară, de altfel, cu câteva zile înainte, leul ajunsese să se consolideze la o valoare favorabilă. Din nefericire, în contextul internaţional al fluctuaţiilor de cerere şi ofertă, a avut de suferit şi leul românesc. Am avut o discuţie cu ministrul Finanţelor şi care a apreciat clar că această scădere a leului din ultimele zile nu are nicio legătură cu evoluţia economiei româneşti, cu contextul economic al României, ci a fost generată strict de evoluţiile euro în plan regional", a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă la Sibiu.

Întrebată dacă nu cumva situaţia politică instabilă din România a dus la creşterea euro, Turcan a răspuns: "Nu există nicio legătură. În secunda zero în care Guvernul a fost demis şi am anunţat alegeri anticipate, leul a avut cea mai bună evoluţie şi atunci s-a simţit semnalul existent în piaţă cu privire la raportarea la contextul politic din momentul respectiv şi la aşteptarea legată de alegeri anticipate. Aşadar, răspicat, nu există nicio legătură între ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în România şi aşteptarea de alegeri anticipate şi deprecierea punctuală a euro generată de contextul financiar regional."

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan deprecierea leului
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close