Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan, despre numirea directorilor de şcoli fără concurs: PSD face ce ştie mai bine, politizează. Decizia este ilegală

Raluca Turcan, despre numirea directorilor de şcoli fără concurs: PSD face ce ştie mai bine, politizează. Decizia este ilegală

Raluca Turcan, despre numirea directorilor de şcoli fără concurs: PSD face ce ştie mai bine, politizează. Decizia este ilegală
de S.T.    |    08 Ian 2017   •   14:06

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, critică decizia Ministerului Educaţiei de a permite numirea directorilor de şcoli fără concurs, considerând că este „o palmă dură” dată celor care au promovat onest examenul.

Raluca Turcan susține că decizia este ilegală şi nu trebuie aplicată.

„Ministrul PSD al Educației a ordonat politizarea funcțiilor de directori și directori adjuncți.

Prima zi de mandat la Ministerul Educației - prima măsură în detrimentul învățământului românesc. Ministru Educatiei a făcut ce știe PSD mai bine: politizare. A renunțat la criteriile obiective de numire a directorilor pentru a instala clientela de partid la conducerea școlilor - fără concurs, fără criterii de performanță și fără onoare. Faptul că foștii directori care nu au promovat concursul pentru funcțiile de director sau director adjunct sau care nu au participat la concurs (pentru că știau că nu sunt capabili să-l promoveze) pot fi numiți pe aceste funcții - este ca și cum un elev care nu a luat examenul de Bacalaureat primește o diplomă de BAC în alb, după ce se încheie examenul.

PNL adresează un avertisment către toți inspectorii generali: nota semnată de ministrul educației și secretarul de stat este ilegală și discriminatorie. NU se poate anula o prevedere din metodologia de concurs printr-o notă adresată Inspectoratelor. Acest tip de act se poate modifica doar printr-un alt Ordin de Ministru, adică printr-un act juridic cu o valoare echivalentă sau mai mare cu cea a actului modificat. Pe această notă nu este semnătura unui jurist din minister, ceea ce înseamnă că Departamentul Juridic nu și-a asumat această decizie.

PNL îi avertizează pe toți inspectorii să nu intre în acest joc de ilegalitate al PSD. Să nu numească directori sau directori adjuncți pe baza acestui document, pentru că ei vor fi cei care vor răspunde în fața legii, nu cei care au trimis nota către inspectorate.

PSD pune în funcții vitale pentru educație directori care au ocupat aceste posturi în ultimii ani, fără a da un concurs, fără a fi evaluați. Această decizie este o palmă dură dată tuturor directorilor care au promovat în mod corect acest concurs. Este o formă de discriminare și de dispreț pentru școală, elevi, părinți și cadre didactice.

Primele decizii ale PSD în domeniul educației arată că prioritatea adevărată a PSD este politizarea întregului sistem. Partidul Național Liberal condamnă această administrare a sistemului de educație în interes de partid. Românii încă nu au uitat de vremurile când Adrian Năstase guverna România, când și funcțiile de fochist sau șofer se ocupau pe bază de carnet de partid.

Școala românească nu trebuie să fie atinsă de boala manipulării şi a şantajului politic. Şcoala românească nu este a PSD, ea aparţine întregii societăţi și trebuie administrată având în vedere interesul copiilor și nu al unui partid politic.

Regulile sunt reguli și ele trebuie respectate chiar și de către ministrul educației și directorii de școli”, a scris Raluca Turcan, duminică, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: PSD concurs şcoli directori PNL Raluca Turcan
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close