Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan: Eu am oferit argumentele pentru care sunt un plus şi nu un handicap de imagine pentru PDL

Raluca Turcan: Eu am oferit argumentele pentru care sunt un plus şi nu un handicap de imagine pentru PDL

Raluca Turcan: Eu am oferit argumentele pentru care sunt un plus şi nu un handicap de imagine pentru PDL
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Ian 2013   •   15:55

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sibiu, întrebată fiind dacă va candida pentru loc în conducerea partidului la viitoarea Convenţie, că a oferit argumentele că este "un plus pentru PDL, şi nu un handicap de imagine".
   
"Evident că alegerile sunt făcute de participanţii la Congresul partidului şi în acelaşi timp depinde cine va face această analiză. Eu am oferit argumentele pentru care sunt un plus şi că nu sunt un handicap de imagine pentru PDL. Dacă analiza va fi făcută onest, probabil că şi alţii vor înţelege lucrul acesta. Dacă vor fi alte criterii, vom vedea", a declarat Raluca Turcan, vicepreşedinte al PDL.
   
Ea a spus că îşi doreşte un partid puternic şi că o competiţie trebuie purtată cu adversarii politici, nu cu nişte colegi de partid, PDL având nevoie să se concentreze pe o alternativă la actuala guvernare în acest moment.
   
"Eu sunt pentru un partid democrat-liberal puternic. Sunt un om care în decursul carierei mele politice am fost un plus pentru Partidul Democrat-Liberal. Rezultatul pe care l-am obţinut la aceste alegeri este unul într-un context politic local cu un pronunţat profil etnic. (...) Colegiul în care am candidat nu a beneficiat de investiţii publice majore. Aş spune în acelaşi timp că este singurul colegiu în care USL nu a închis cu peste 50 la sută în judeţul Sibiu. Spun lucrurile acestea pentru a sublinia faptul că sunt un om care vizează în mod direct binele PDL şi care nu îşi duce competiţia cu propriii colegi de partid, ci competiţia o duc cu adversarii politici. Şi de aceea cred că PDL trebuie să strângă rândurile, să pună accent pe unitate, să lase orgoliile şi interesele personale de-o parte. Nu cred că este momentul unor bătălii pentru supremaţia politică şi pentru câştigarea puterii în interiorul PDL, ci este un moment în care să ne concentrăm pe strategia noastră ca partid de opoziţie şi pe alternativele la o guvernare care se anunţă rea în raport cu interesul cetăţeanului", a susţinut Raluca Turcan. 
   
Ea a mai spus că, în perspectiva unei viitoare convenţii, membrii PDL trebuie să fie oneşti cu ei înşişi şi să recunoască cu onestitate problemele care au existat în interiorul partidului.
   
"Vreau ca în perspectiva unei viitoare convenţii să fim oneşti în primul rând cu noi înşine şi vreau ca atunci când facem analiza în interiorul PDL să punem degetul cu onestitate pe problemele care au existat în interior. În felul acesta, văzând clar care au fost problemele PDL, vom şti ce vom avea de făcut de acum înainte. Deci sunt pentru mai puţină ipocrizie în spaţiul public în ceea ce priveşte soarta PDL şi sunt pentru o analiză corectă, temeinică a greşelilor care s-au făcut. După această analiză temeinică, evident că îmi doresc ca PDL să aibă în interior oameni credibili şi cu un plus pentru partid şi, de ce nu, să deschidă uşile pentru oameni din exterior care vor să vină în PDL. Şi sunt convinsă că odată înţeleasă guvernarea USL care, aşa cum am spus, nu va viza interesul cetăţeanului, tot mai mulţi oameni vor veni alături de PDL", a mai afirmat Raluca Turcan.
   
Întrebată ce funcţie îşi doreşte în interiorul partidului, Turcan a spus că nu vizează în mod direct funcţii politice, ci să îşi desfăşoare activitatea "ca un membru corect al partidului".

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close