Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan: Guvernul nu va accepta Ţinutul Secuiesc. UDMR să nu insiste

Raluca Turcan: Guvernul nu va accepta Ţinutul Secuiesc. UDMR să nu insiste

Raluca Turcan: Guvernul nu va accepta Ţinutul Secuiesc. UDMR să nu insiste
Sursa foto: Foto: INTACT Images
16 Iun 2011   •   18:20

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat joi că nu crede că vreun Guvern ar accepta crearea unui Ţinut Secuiesc şi că nu are rost ca UDMR să insiste, conform Mediafax.

"Personal nu cred că va exista un Guvern al României, indiferent de culoare sau de componenţă, care să accepte crearea unui aşa numit Ţinut Secuiesc imaginar. Există chestiuni de interes naţional cu care nu se glumeşte. Nu are rost ca UDMR să insiste asupra acestui subiect”, a declarat Turcan.

Deputatul PDL a adăugat că, personal, consideră că PDL nu va accepta niciodată să negocieze crearea unui astfel de teritoriu.

"Evaluarea mea personală este că PDL nu va accepta să negocieze vreodată crearea unui aşa numit Ţinut Secuiesc. Nici acum, nici mâine, nici la anul. Niciodată. Există o simbolistică ciudată în acţiunile unor persoane de etnie maghiară, acţiuni care ar putea cu lejeritate să fie încadrate în categoria acţiunilor în direcţia segregării etnice. Europa se uneşte, iar unii indivizi aspiră la segregare etnică", a adăugat deputatul PDL.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan pdl UDMR tinutul secuiesc guvern
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close