Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan, la finalul consultărilor: ”PNL nu are o propunere de premier. Vom discuta cu partidele de dreapta în vederea unei coaliții”

Raluca Turcan, la finalul consultărilor: ”PNL nu are o propunere de premier. Vom discuta cu partidele de dreapta în vederea unei coaliții”

Raluca Turcan, la finalul consultărilor: ”PNL nu are o propunere de premier. Vom discuta cu partidele de dreapta în vederea unei coaliții”
Sursa foto: Foto: presidency.ro
14 Dec 2016   •   11:41

Președintele interimar PNL Raluca Turcan a declarat, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni, că PNL nu înaintat președintelui o propunere de premier însă, dacă va fi pus în situația de a face o astfel de propunere, va veni cu un om integru.

Ulterior, Raluca Turcan a afirmat că Dacian Cioloș ar fi prima opțiune a PNL pentru funcția de premier al României.

”Am discutat astăzi despre formarea viitorului Guvern. Pentru noi este surprinzătoare rapiditatea cu care PSD-ul își abandonează programul de guvernare și principiile asumate în perioada de campanie electorală. (...) Nu suntem în momentul de față în măsura de a face o propunere de premier. Așteptăm rezultatul consultărilor, să vedem ce se întâmplă, dacă partidele își exprimă în mod public interesul de a servi cetățeanul. Dar, dacă vom ajunge în situația de a face propunerea de premier, cu siguranță va fi un om integru, implicat, pentru care să vorbească faptele”, a spus Raluca Turcan.

Întrebată de jurnaliști cum ar putea ajunge PNL să propună premierul, în condițiile în care PSD a câștigat detașat alegerile parlamentare, Raluca Turcan a afirmat că va discuta cu partidele de dreapta ”și vom vedea dacă vom ajunge în acea poziție”.

”Dacă vom ajunge în situaţia de a propune un premier, bineînţeles că domnul Dacian Cioloş va fi prima opţiune, însă în acelaşi timp noi suntem oameni realişti şi este clar că am ajunge în situaţia de a propune premier dacă s-ar forma o coaliţie de dreapta. Deci, trebuie să fie o persoană care să poată să strângă partidele de dreapta”, a spus Raluca Turcan.

Fostul președinte al PNL, Alina Gorghiu, a exclus în campania electorală o guvernare alături de PMP, ea adăugând că din viitorul Cabinet ar putea face parte și profesioniști.  "Dacă PMP intră în Parlament, este o variantă de nefrecventat de către PNL", a spus Gorghiu.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan PNL
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close