Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan: Proiectul legii salarizării unitare nu este încă finalizat

Raluca Turcan: Proiectul legii salarizării unitare nu este încă finalizat

Raluca Turcan: Proiectul legii salarizării unitare nu este încă finalizat
Sursa foto: Foto: Raluca Turcan/Facebook
10 Apr 2017   •   14:06

Raluca Turcan, președintele interimar PNL, este convinsă că proiectul legii salarizării unitare nu este încă terminat şi nu este clar nici în interiorul PSD cum va arăta noul act normativ care va fi pus în dezbaterea Parlamentului. 

"Proiectul este încă în sertar la doamna Rovana Plumb, care nu a mai fost ministru de foarte mult timp. Eu, văzând ce face PSD-ul în ultima perioadă, sunt mai pesimistă, însă o să vedem, haideţi să aşteptăm proiectul în timpul asumat, cu impactul asumat de ei, cu finalitatea pe care ei şi-au asumat-o şi după aceea noi vom face amendamente, specialiştii noştri în domeniu se vor ocupa. Am informaţii că nu este finalizat şi că încă se mai poartă discuţii în interior. Atâta timp cât PSD nu este clarificat în interior despre cum o să arate legea salarizării unitare, n-aş vrea să le facem noi treaba celor de la PSD", a declarat Turcan. 

Liderul liberalilor a subliniat că PNL solicită Guvernului să prezinte proiecţia economică pe care se bazează legea salarizării unitare. 

"Toate semnalele merg în direcţia că această lege a salarizării unitare nu se bazează pe o variantă realistă de venituri la bugetul statului, ci mai degrabă pe o tentativă heirupistă de a mai bifa o promisiune din campania electorală. Ministerul Finanţelor Publice trebuie să arate pentru anul în curs şi pentru fiecare an până la finalizarea aplicării legii salarizării unitare următoarele elemente fundamentale: creşterea economică prognozată şi creşterea PIB-ului revizuită, nivelul colectării veniturilor la bugetul de stat prin raportare la PIB, nivelul deficitului bugetar avut în vedere, numărul posturilor de bugetari, dacă acesta va creşte sau va scădea sau dacă va fi blocat şi, de asemenea, sumele alocate pe investiţii în următoarea perioadă", a adăugat Raluca Turcan. 
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: proiect legea salarizarii Raluca Turcan PSD
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close