Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan: Rămânem în opoziție. Scopul acestei coaliții de guvernare este nerespectarea legii

Raluca Turcan: Rămânem în opoziție. Scopul acestei coaliții de guvernare este nerespectarea legii

Raluca Turcan: Rămânem în opoziție. Scopul acestei coaliții de guvernare este nerespectarea legii
21 Dec 2016   •   13:14

Delegația PNL a ieșit de la consultările cu președintele Klaus Iohannis, miercuri, de la Palatul Cotroceni.

Iată principalele declarații ale președintelui interimar PNL, Raluca Turcan, după consultări:

"PNL va rămâne în opoziție. Plecăm în acest mandat de la realitatea că scopul acestei coaliții este neresepctarea legii și încetarea luptei împotriva corupției. PNL consideră că, indiferent de numărul de voturi luat de PSD, respectarea legii trebuie să fie o prioritate. Din punct de vedere al guvernării, considerăm că bunăstarea cetățenilor nu va putea fi obținută cu actuala coaliție.

PNL își exprimă îngrijorarea cu privire la discursul anti-occidental al unor lideri din această coaliție PSD – ALDE. Este un semnal nefavorabil, devastator și întreaga responsabilitatea totală revine președintelui partidului Liviu Dragnea. Sperăm că nu vor exista schimbări de politică externă a României. Sperăm că această coaliție va pune pe primul loc interesul public. Legea nu trebuie relativizată, trebuie respectată.

Este o propunere care arată obsesia de control a domnului Liviu Dragnea. Este o propunere care ne duce cu gândul la mandatul lui Adrian Năstase sau când guvernul era condus prin interpuși.

Despre doamna Shhaideh știu că a fost ministru în perioada în care Liviu Dragnea conducea guvernul prin interpuși. Cred că PSD avea resurse de oameni care să își asume o viziune de dezvoltare a României. În momentul în care un partid atrage un număr atât de mare de voturi, pe un program de guvernare care l-a avut ca vector de imagine pe Liviu Dragnea, ar fi trebuit să își asume măcar o persoană cu un profil public conturat. Eu sunt convinsă că pe oricine ați întreba, inclusiv din PSD, ar avea dificultăți în a o identifica pe doamna Shhaideh", a explicat Raluca Turcan, președinte interimar al PNL.

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close