Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan, despre recalcularea pensiilor: S-au strecurat erori. Unele dosare trebuie reevaluate

Raluca Turcan, despre recalcularea pensiilor: S-au strecurat erori. Unele dosare trebuie reevaluate

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, miercuri, că în primele două etape de evaluare a dosarelor de pensii au fost încheiate și au fost finalizate 202.000 de dosare din cele aproximativ 250.000 verificate. „S-au strecurat erori și o parte din dosare trebuie reevaluate”, spune ministrul.

Raluca Turcan, despre recalcularea pensiilor: S-au strecurat erori. Unele dosare trebuie reevaluate
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    21 Apr 2021   •   17:27

Turcan a scris, miercuri, pe Facebook, că primele două etape de evaluare a dosarelor de pensii au fost încheiate și au fost finalizate 202.000 de dosare din cele aproximativ 250.000 verificate.

„Pentru că s-au strecurat unele erori și parte din dosare trebuie reevaluate, i-am rugat astăzi (miercuri – n.r.) pe directorii caselor județene de pensii să trateze cu maximă seriozitate acest proces, pentru că este foarte important ca în format electronic să apară toți indicatorii cu valoare de contributivitate în calculul pensiilor, astfel încât recalcularea să reflecte toată activitatea contributivă pe care oamenii au avut-o”, a spus ministrul.

„Ar fi nevoie de suplimentarea cu 1.000-1.500 persoane. Estimăm că procesul de recrutare va începe în 2 luni„

„Noi estimăm că ar fi nevoie de suplimentarea cu 1.000-1.500 persoane și estimăm că procesul de recrutare va începe în aproximativ 2 luni. Un alt aspect care va fi stabilit prin această ordonanță de urgență se referă la remunerarea personalului angrenat în acest proces de evaluare. Sunt angajați din casele de pensii care și-au dublat activitatea și ei trebuie stimulați.

Avem nevoie de o matrice exactă a modului în care să așezăm stimulentele pe care le vom acorda personalului implicat în procesul de evaluare a dosarelor de pensii, însă trebuie acordate diferențiat, în funcție de gradul de implicare a fiecărui angajat”, a spus Raluca Turcan.

În cadrul întâlnirii cu directorii caselor de pensii a fost evaluat și stadiul calculării dosarelor naționale și internaționale de pensii, astfel încât să nu existe întârzieri.

„Pe dosarele naționale de pensii avem un progres semnificativ: de la restanțe de 20.000 dosare am ajuns la o restanță de doar 54 dosare care au termenul de 45 de zile depășit. În cazul pensiilor internaționale lucrurile arată mai bine, însă mai avem o restanță de 2.400 dosare, 1.500 dintre acestea fiind în relația cu Italia”, afirmă Turcan.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close