Antena 3 CNN Politică Ramona Mănescu: România are nevoie de o creştere a bugetului pentru educaţie, nu de o reducere a acestuia

Ramona Mănescu: România are nevoie de o creştere a bugetului pentru educaţie, nu de o reducere a acestuia

Ramona Mănescu: România are nevoie de o creştere a bugetului pentru educaţie, nu de o reducere a acestuia
Sursa foto: Foto: romaworld.ro
23 Noi 2011   •   19:58
Comisia Europeana a adoptat, astăzi, noul program al UE pentru educație, formare profesională, tineret și sport. Inițiativa a fost prezentată Parlamentului European de Comisarul Androulla Vassiliou. Europarlamentarul Ramona Mănescu, membru in Comisia CULT a PE susține că aceasta inițiativa reprezintă un pas important pentru asigurarea viitorului educației in Uniunea Europeana si ieșirea din criza.

"Comisia Europeana propune o creștere fara precedent a bugetului alocat acestui domeniu. Aproximativ 19 miliarde de euro vor putea fi utilizate in perioada 2014-2020 ceea ce cred ca reprezintă calea de urmat spre ieșirea din criza in care ne aflam. Investițiile in educație vor aduce oportunitati multiple pentru cetățenii europeni si vor permite reducerea șomajului, mai ales in rândul tinerilor.

Noua propunere va simplifica actuala legislație si va regrupa toate sistemele UE din domeniul educației, formării profesionale și sportului, intr-un singur program: "Erasmus pentru toți".

"Cer guvernului României si in principal, ministrului Daniel Funeriu, sa inteleaga importanta educației si sa renunțe la propunerea de a diminua alocarea financiara pentru acest domeniu. Mai mult decât orice stat european, Romania are nevoie de o creștere a bugetului pentru educație si nu de o reducere a acestuia."



×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close