Antena 3 CNN Politică Ramona Mănescu: Trebuie să ne luăm angajamente mult mai ambiţioase şi mai concrete

Ramona Mănescu: Trebuie să ne luăm angajamente mult mai ambiţioase şi mai concrete

Ramona Mănescu: Trebuie să ne luăm angajamente mult mai ambiţioase şi mai concrete
Sursa foto: Foto: ramonamanescu.ro
28 Sep 2011   •   20:51
Ramona Mănescu: "Am votat in favoarea pachetului legislativ privind guvernanța economică pentru că avem nevoie de un set de măsuri de consolidare a supravegherii macroeconomice și a disciplinei fiscale” arată europarlamentarul liberal Ramona Mănescu într-un comunicat oficial.

Parlamentul European a votat astăzi șase propuneri legislative referitoare la viitorul economic si financiar al Uniunii Europene pentru a evita, pe viitor, apariția unei alte crize similare celei actuale.

"Pachetul legislativ privind guvernanta economica stabilește un set minim de cerințe pentru statele membre, respectiv: intensificarea monitorizării printr-o evaluare anuala a bugetelor naționale, o mai buna coordonare a politicilor economice, aplicarea de noi sancțiuni pentru deficitele excesive precum si o mai mare transparenta in luarea deciziilor si a cheltuielilor guvernamentale”, se mai arată în comunicat.

Pachetul de legi presupune monitorizarea bugetelor și deficitelor din statele membre dar și identificarea și corectarea dezechilibrelor dintre economiile zonei euro.

"Pentru a putea realiza, in viitor, obiective precum creșterea competitivității, promovarea ocupării forței de munca, consolidarea stabilității financiare sau imbunatatirea situației finanțelor publice trebuie sa ne luam angajamente mult mai ambițioase si mai concrete”.

Comisia Europeana a adoptat pachetul legislativ privind guvernanta economica in UE si in zona euro, in septembrie 2010, pe marginea căruia, au urmat negocieri puternice intre Comisie, Consiliu si Parlamentul European. Votul de azi, din plenul PE, a fost unul strâns, respectiv: raportul Wortmann Kool  a fost adoptat cu 354 de voturi pentru, 269 împotrivă şi 34 de abțineri; raportul Feio: 363de voturi pentru, 268 împotrivă şi 37de abțineri; raportul Ferreira: 554 de voturi pentru, 90 împotrivă şi 21 de abțineri; raportul Goulard: 352 de voturi pentru, 237 împotrivă și 67de abțineri; raportul Haglund; 394 de voturi pentru, 63 împotrivă și 206 abțineri, iar raportul Ford: 442 de voturi pentru, 85 împotrivă și 40 de abțineri.

×
Subiecte în articol: ramona manescu europarlamentar UE PE vot masuri
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close