Antena 3 CNN Politică Raportul comisiei Udrea, adoptat de conducerea Camerei Deputaţilor şi trimis în plen

Raportul comisiei Udrea, adoptat de conducerea Camerei Deputaţilor şi trimis în plen

Raportul comisiei Udrea, adoptat de conducerea Camerei Deputaţilor şi trimis în plen
Sursa foto: Elena Udrea
06 Oct 2009   •   11:03

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a votat, marţi, în unanimitate proiectul de hotărâre referitor la raportul comisiei de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului, a anunţat secretarul Camerei Dumitru Pardău (PDL). Proiectul de hotărâre în cazul Udrea urmează să fie supus dezbaterii plenului Camerei Deputaţilor începând cu ora 11.00.
Potrivit raportului comisiei, Camera Deputaţilor solicită Curţii de Conturi, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, BNR şi Guvernului României să întreprindă acţiunile şi să ia măsurile ce se impun cu privire la faptele semnalate în raportul comisiei de anchetă privind cazul Udrea.
În termen de 30 zile autorităţile sesizate ar trebui să informeze Biroul Permanent al Camerei cu privire la măsurile adoptate.
De asemenea, potrivit proiectului de hotărâre, Camera urmează să sesizeze Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la faptele semnalate în raportul comisiei de anchetă Udrea şi solicită comisiei juridice a Camerei să întocmească un raport privind începerea urmăririi penale împotriva ministrului turismului Elena Udrea "pentru faptele care fac obiectul raportului comisiei de anchetă", se precizează în proiectul de hotărâre.
Deputaţii din comisia parlamentară de anchetă în cazul Udrea au elaborat în urmă cu o săptămână un raport în care solicită printre altele revocarea din funcţie a ministrului Turismului, Elena Udrea, precum şi începerea urmăririi penale în cazul acesteia pentru săvârşirea unor fapte prevăzute de codul penal cum ar fi abuz în serviciu contra intereselor publice şi neglijenţă în serviciu.
Totodată, membrii comisiei au solicitat începerea urmăririi penale a ministrului Turismului pentru încălcarea unor prevederi din legea răspunderii ministeriale.
Raportul mai cere Camerei Deptuaţilor să aprobe sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea efectuării unei anchete referitoare la cercetarea infracţiunii de returnare de fonduri, săvârşirea de către persoanele care au semnat în numele ministrului Turismului a infracţiunii de "uzurpare de calităţi oficiale".
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close