Antena 3 Politică Rareș Bogdan, atac furibund: PNL nu are un guvern perfect, dar repară porcăriile economice care au secătuit România

Rareș Bogdan, atac furibund: PNL nu are un guvern perfect, dar repară porcăriile economice care au secătuit România

de Gabriel Dano    |    31 Aug 2020   •   23:52
Rareș Bogdan, atac furibund: PNL nu are un guvern perfect, dar repară porcăriile economice care au secătuit România
Sursa foto: Hepta

Rareș Bogdan explică într-un editorial de ce crede că Guvernul PNL este mai bun decât alte guverne. Potrivit europarlamentarului liberal, PSD vrea să dărâme Guvernul PNL pentru a gestiona miliardele de euro pe care România ar urma să le primească de la Comisia Europeană.

"Oricât s-ar chinui niște politicieni mediocri și câțiva propagandiști bine plătiți să inducă senzația că demolarea Guvernului PNL este un act de sănătate publică, românii pot descoperi ușor că PSD îi minte cu nonșalanță, ca de obicei.

Primul argument care îmi vine în minte este acesta: nu Guvernul PNL a făcut de rușine România în lume, ci cele ale PSD! Nu din cauza liberalilor a ajuns România pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume sau în jurnalele celor mai puternice televiziuni, ca tărâm unde o șleahtă de îmbuibați confiscă Justiția, terorizează magistrații și schimbă principii juridice ce rezistă pe glob din timpul Imperiului Roman!

Ci din cauza social-democraților, care vor acum să dărâme Guvernul PNL pentru a „gestiona” câteva zeci de miliarde de euro pe care România le va primi de la Comisia Europeană.
Dar nu este singurul argument! Cine are curiozitatea să compare administrațiile liberale cu pungile de sărăcie din România, marca exclusivă a social-democraților, găsește rapid multe altele", a scris Rareș Bogdan într-un editorial găzduit de EVZ.ro.

Rareș Bogdan spune că, spre deosebire de aleșii social-democrați, primarii și președinții de consilii județene sunt destupați la mine și au reușit să atragă miliarde de euro.

"Pe de o parte avem comunități conduse de primari și președinți de consilii județene destupați la minte, care au mobilizat toate resursele locale (comunitatatea academică, mediul de afaceri, ong-urile), au atras miliarde de euro pentru proiecte inteligente și au ridicat nivelul de trai; de cealaltă avem populații sărăcite, dresate să stea cu mâna întinsă, pentru a oferi un vot la momentul oportun.

Fenomenul respectiv are o cauză: diferența de mentalitate, izvorâtă dintr-un algoritm cu bazele în istoria recentă. De-o parte avem oameni educați să susțină antreprenoriatul și economia de piață, bazată pe meritocrație și competiție, sau urmași ai unor intelectuali care au înfundat pușcăriile deoarece au refuzat să accepte Armata Roșie „eliberatoare” și nu și-au vândut conștiința; de cealaltă parte îi avem pe urmașii bolșevicilor români, pe admiratorii activiștilor puturoși care au făcut carieră în PCR prin slugărnicie, nu datorită calităților personale", a adăugat Rareș Șerban.

Potrivit lui Rareș Bogdan, Guvernul PNL a reușit să protejeze populația în fața pandemiei, dar CCR și Avocatul Poporului au decis că măsurile sunt prea aspre.

"În realitate, șefii pesediști au averi faraonice și sunt insensibili la problemele reale ale românilor, pesediști sau nu. Dacă adăugăm lipsa de performanță administrativă, lucrurile sunt clare. Niște repetenți și niște inși unsuroși, veroși, fără inimă, sau care au în loc de inimă un cod IBAN, au pretenția că protejează populația mai bine decât Dumnezeu.

De cine să o protejeze? De un Guvern care nu e perfect, dar se străduiește să repare porcăriile economice și sociale prin care România a fost secătuită zeci de ani? De un Guvern care a reușit să protejeze populația în fața pandemiei până în momentul când PSD și ALDE, prin intermediul CCR și al Avocatului Poporului, au decis că măsurile de protecție sunt prea aspre? Unde este România acum, comparativ cu alte țări, și unde era în aprilie, de pildă?", a mai scris europarlamentatul liberal.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close