Antena 3 CNN Politică Rareș Bogdan, în şedinţa despre comasarea alegerilor: "Extremismul e cel mai mare pericol în România"

Rareș Bogdan, în şedinţa despre comasarea alegerilor: "Extremismul e cel mai mare pericol în România"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan spune, despre comasarea alegerilor, că important este să fie reprezentativitate și să oprim extremismul.

Rareș Bogdan, în şedinţa despre comasarea alegerilor: "Extremismul e cel mai mare pericol în România"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Georgiana Adam    |    12 Feb 2024   •   12:10

Luni are loc ședința coaliției pentru a stabili organizarea alegerilor, iar PNL și PSD discută despre comasarea alegerilor europarlamentare și locale.

"Avem (...) ședință de coaliție la Guvern pentru a alege cea mai bună decizie pentru organizarea alegerilor din acest an. (...) Pentru noi este important să fie o cât mai bună reprezentativitate. 

Dacă eu aș fi sigur că românii nu și-ar pierde apetența pentru ultimele două duminici de alegeri și vor participa într-un număr cât mai mare la toate alegerile, sincer... Nu e o problemă de bani, fiindcă democrația costă. Acum că plătim 800 de milioane, ori că plătim 600 sau 650 de milioane nu acolo stă marea economie a României. 

Important e să fie reprezentativitate și să oprim extremismul, pentru că ăsta e cel mai mare pericol în România", spune Rareș Bogdan.

El afirmă că România are nevoie de stabilitate, "cheia următorilor ani".

"PNL este obligat de istoria sa, suntem un partid cu blazon, chiar dacă ușor blazat în acest moment, sper să le scot blazarea colegilor mei din țară și să înțeleagă că avem o șansă foarte importantă, nu se pune problema unui candidat (la prezidențiale - n.r.) altul decât al PNL, pentru că este exclus", adaugă Bogdan.

Întrebat dacă este exclusă varianta candidaturilor comune, el spune că nu este exclus nimic, dar "dacă vor înțelege cu toții că Nicolae Ciucă e cea mai bună variantă pentru România", potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close