Antena 3 CNN Politică Rareş Bogdan îl contrazice pe şeful PNL pe tema revocării lui Nazare: "Orban ştia de remaniere, a avut loc o discuţie"

Rareş Bogdan îl contrazice pe şeful PNL pe tema revocării lui Nazare: "Orban ştia de remaniere, a avut loc o discuţie"

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, spune că premierul Ludovic Orban ştia că va urma remanierea lui Alexandru Nazare.

Rareş Bogdan îl contrazice pe şeful PNL pe tema revocării lui Nazare: "Orban ştia de remaniere, a avut loc o discuţie"
Sursa foto: Colaj Agerpres/Hepta
de Milena Niță    |    08 Iul 2021   •   14:06

"Premierul e cel care coordonează echipa şi e obligat să pună în aplicare programul de guvernare.

Nu ştiu detalii, chestiunile care au dus la această situaţie, dar dacă s-a ajuns aici, ea a fost precedată de mai mulre discuţii între premier şi Alexandru Nazare. Sunt absolut convins că au fost cel puţin 1-2 discuţii lămuritoare", a spus, joi, Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan: "Situaţia e una atipică, nu e una normală"

Întrebat dacă este corect că nu a fost informat şi un for al PNL, având în vedere că şeful partidului, Ludovic Orban, a spus că el nu ştia despre această remaniere, Bogdan asigură că liderul formaţii ştia ce urmează.

"E o situaţie specială, PNL a depăşit patru ani de la trecutele alegeri interne, acum suntem în plină procedură de alegeri, forul statutar se întâlneşte mult mai greu.

Situaţia e una atipică, nu e una normală (...) Ludovic Orban a fost informat, a avut loc o discuţie", a spus Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL.

Orban susţine că nu a fost anunţat despre remaniere

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la scurt timp după apariția informației privind remanierea lui Alexandru Nazare, că nu a fost anunțat despre acest demers. 

Potrivit informațiilor obținute pe surse, premierul Florin Cîțu a trimis deja decretul privind revocarea lui Alexandru Nazare către președintele Klaus Iohannis. Din primele informații, se pare că acesta va fi înlocuit cu Dan Vilceanu, deputat PNL și apropiat lui Florin Cîțu. 

Alexandru Nazare a fost remaniat

Potrivit surselor Antena 3, a existat o discuție pe această temă între Ludovic Orban și Florin Cîțu, Orban fiind împotriva acestui demers care îl privește pe ministrul Finanțelor.

Discuția ar fi fost una destul de aprigă, ținând cont de faptul că ministrul de Finanțe s-ar fi opus planului premierului de a da, în perioada următoare, mai multe fonduri pentru primării.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, la scurt timp după apariția informației privind remanierea lui Alexandru Nazare, că nu a fost anunțat despre acest demers. ”Eu am spus foarte clar că eu sunt mulțumit de activitatea miniștrilor din Partidul Național Liberal”, spune Orban.

×
Parteneri
Izotop de 30.000 de dolari/gramul, obţinut la Cernavodă
x close