Antena 3 CNN Politică Rareş Bogdan, despre măsurile propuse de PSD: ”Impactul bugetar e de 26 de miliarde. Nu există aceşti bani”

Rareş Bogdan, despre măsurile propuse de PSD: ”Impactul bugetar e de 26 de miliarde. Nu există aceşti bani”

Rareş Bogdan precizează că impactul bugetar al măsurilor pe care PSD le-a propus este undeva la 26 de miliarde, sumă care nu există în momentul de faţă. De asemenea, prim-vicepreședintele PNL spune că este exclusă varianta ca primul premier să fie din partea PSD.

Rareş Bogdan, despre măsurile propuse de PSD: ”Impactul bugetar e de 26 de miliarde. Nu există aceşti bani”
Sursa foto: Hepta.ro
de Bianca Bostan    |    11 Noi 2021   •   13:32

În schimb, se poate gândi o creştere a pensiilor iniţiale de 7% din 1 decembrie sau 1 ianuarie. Se poate ajunge chiar şi la 10% sau 11% fără să fie dat peste cap bugetul, dar despre asta se va putea discuta.

"Impactul bugetar al tuturor măsurilor pe care PSD le-a propus este undeva la 26 de miliarde, astăzi nu există aceşti bani, în schimb, putem să gândim aşa cum am anunţat şi noi, o creşetere la pensii iniţială de 7% care era indexarea din 1 ianuarie, putem fără să dăm peste cap bugetul, să mergem spre 10-11%, dar nu ştiu dacă de la 1 decembrie sau de la 1 ianuarie. Cert este că se va putea discuta despre asta" , a precizat Rareş Bogdan.

”Echipa de negociere PNL nu are azi mandat pentru a discuta rotativa. Unii lideri acceptă doar premier PNL. Primul premier de la PSD este exclusă. Premier prin UDMR nu se pune problema”, a spus Rareș Bogdan.

Reprezentanții PNL și PSD negociază formarea unei alianțe de guvernare. Principalele neînțelegeri au legătură cu numele viitorului premier și cu modificarea cotei unice.

"Încep discuţiile pe sănătate, unde sunt convins că ne vom întelege pentru a vedea cum vor putea sprijini producătorii autohtoni de medicamente, pentru a veni cu producerea unor medicamente care se pot face în România, vitale în terapia COVID" , a specificat prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan.

 

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close