Antena 3 CNN Politică Rareş Bogdan: "România este o miză uriaşă pentru Vladimir Putin"

Rareş Bogdan: "România este o miză uriaşă pentru Vladimir Putin"

Europarlamentarul şi prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, le-a explicat liderilor de la Bruxelles, în Parlamentul European, de ce România trebuie să fie primită cât mai repede în Spaţiul Schengen.

 Rareş Bogdan: "România este o miză uriaşă pentru Vladimir Putin"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Noi 2022   •   11:32

"Salut dorinţa Consiliului de a combate războiul informaţional al Rusiei. În acest sens, vă informez că Kremlinul a activat mesajele otrăvite din timpul pandemiei. Pentru Putin, ţara mea, România, este o miză uriaşă deoarece are nevoie ca pe frontiera Uniunii Europene să câştige teren euroscepticii.

De aceea, orice întârziere a României la Schengen îi dă avânt. Altă miză a Kremlinului este ca sancţiunile impuse Rusiei să fie dezaprobate de cât mai mulţi cetăţeni europeni, în speţă români. Iar aici, predicatul este următorul: români, energia este scumpă deoarece Uniunea Europeană blochează furnizarea de hidrocarburi din Rusia.

Din fericire, România are o dependenţă de Rusia de doar 9% din gaz, sub 30% din petrol, iar electricitatea o producem singuri, în totalitate. Consiliul vorbeşte, însă, şi de securitatea alimentară. Cu România în Schengen, vor putea fi fluidizate lanţurile de aprovizionare cu cereale, sare, floarea-soarelui, afectate serios de război, atât terestru, cât şi naval.

Dacă blocarea românilor la frontiera Schengen ar fi avut loc şi în materie de trafic de date, comerţ cu energie, ingineri de comunicaţii sau medici, forţa de muncă din multe ţări europene ar fi fost mai puţin calificată", a declarat Rareş Bogdan în Parlamentul European.

Totodată, Rareş Bogdan a explicat liderilor europeni cum România a contribuit masiv la securizarea frontierelor Uniunii Europene.

"România a plătit şcoala acestor specialişti aşa cum a plătit şi pentru securizarea frontierei Schengen. Spaţiul Schengen are nevoie de România!", a mai declarat europarlamentarul român.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close