Antena 3 CNN Politică Facilități fiscale pentru românii din diaspora. Rareş Bogdan: "Marea problemă a României este lipsa forței de muncă"

Facilități fiscale pentru românii din diaspora. Rareş Bogdan: "Marea problemă a României este lipsa forței de muncă"

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a afirmat, la Antena 3 CNN, că România nu mai are forţă de muncă. Potrivit lui, statul trebuie să ofere niște facilități celor care au plecat din ţară pentru ca aceştia să se întoarcă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Apr 2024   •   14:30

PNL vrea să scutească de impozit pentru trei ani românii care vin să investească din diaspora românească. 

Liberalii vor ca cei care se întorc acasă să primească şi credite preferenţiale de până la un milion de euro pentru investiții.

Aceste facilități fiscale, însă, dinamitează PNRR. Reintroducerea scutirii de impozit ar putea face ca România să piardă miliardele din PNRR. 

"Avem nevoie de experiența dânșilor și de dânșii în țara asta. Dacă nu vrem ca peste doi ani de zile sau peste trei ani de zile să avem două milioane de srilankezi, de thailandezi, din Bangladesh și din Nepal pe străzile din București, Cluj și Constanța. Sigur, și asta e o opțiune, având în vedere multiculturalitatea specifică poporului român din Dobrogea și din Ardeal. Nu e o problemă să trăim cu oricine, dar cred că ar fi mai bine să se întoarcă fraţii noştri", a spus Rareş Bogdan, duminică, la Antena 3 CNN.

Potrivit lui, e mai bine să-i convingem, să le dăm oferte și niște facilități celor care au plecat, nu de bine ci din cauze economice.

"Să încercăm să-i convingem că în România lucrurile nu mai merg atât de prost cum e în Tiktok-ul românesc şi lucrurile se mișcă în anumite zone chiar foarte bine. Și poate fi atractiv inclusiv din punct de vedere al salariului", a punctat Rareş Bogdan, într-o intervenţie telefonică la "News Magazine cu Mihaela Bîrzilă".

Rareş Bogdan: "Marea problemă a României este lipsa forței de muncă"

"Acești oameni trebuie să investească, vor să investească în România. Nu au proprietăți în România, pentru că unii au plecat de 20-30 de ani nu mai au bunuri cu care să garanteze. Sistemul bancar românesc trebuie să le acorde credite și atunci noi prin fondul de garantare cât și prin alte facilități trebuie să îi sprijinim", a precizat Rareş Bogdan.

"Nu avem forță de muncă, vă rog să mă credeți. Marea problemă a României este lipsa forței de muncă în construcții, în agricultură, în servicii.

Eu îi iubesc pe toți oamenii, indiferent de rasă, indiferent de etnie, indiferent de orientare sexuală. Pe toți îi iubesc, îi ador. Numai că decât să mă trezesc în România cu trei milioane din afara spațiului comunitar, prefer să găsesc facilități să-mi întorc acasă trei milioane de români", a mai declarat Rareş Bogdan.

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan romani forta de munca
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close