Antena 3 CNN Politică Răspunsul lui Marcel Ciolacu, despre avertismentul Kremlinului: ”Nu o să mint de dragul Rusiei”

Răspunsul lui Marcel Ciolacu, despre avertismentul Kremlinului: ”Nu o să mint de dragul Rusiei”

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat cum comentează afirmațiile Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, conform cărora el se amestecă în treburile interne ale Republicii Moldova şi că acţiunea sa este una provocatoare, după ce a declarat că în Republica Moldova sunt români.

Răspunsul lui Marcel Ciolacu, despre avertismentul Kremlinului: ”Nu o să mint de dragul Rusiei”
Sursa foto: Facebook | Marcel Ciolacu
de Mia Lungu    |    24 Mai 2024   •   22:15

"Nu o să mint de dragul Rusiei. Asta simt şi ăsta este adevărul. În primul rând, nu mai există limbă moldovenească. Limba moldovenească a fost o invenţie a Rusiei şi pe urmă, cu ajutorul celor care conduceau Ucraina şi cu ajutorul celor care conduceau Republica Moldova, au impus o limbă inventată, limba moldovenească", a declarat Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a subliniat că nici Ucraina şi nici Republica Moldova nu recunosc limba moldovenească.

"În acest moment, atât statul ucrainean, cât şi statul Republica Moldova au zis foarte clar că nu există altă limbă decât limba română", a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a adăugat că în Republica Moldova sunt cetăţeni moldoveni de origine română, aşa cum în România sunt cetăţeni de etnie maghiară.

"Pe teritoriul Republicii Moldova există cetăţeni moldoveni de origine română. În România, există cetăţeni români de etnie maghiară. Dânşii sunt minoritari în România, dar sunt cetăţeni români. Cetăţenii moldoveni de origine română sunt majoritari în Republica Moldova. Ăsta e adevărul. Că vor să incite, asta fac de când există Federaţia Rusă şi noi ne ştim lecţia foarte bine cu ei", a subliniat Ciolacu.

Reacția premierului a venit după ce Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, a transmis că declarațiile sale potrivit cărora în Republica Moldova locuiesc doar români reprezintă o imixtiune grosolană în afacerile republicii.

Agenţia rusă TASS menţionează că premierul Ciolacu a declarat că în Republica Moldova "nu există moldoveni, nu există o limbă moldovenească, există limba română şi români".

Declaraţiile oficialului de la MAE rus vin după ce reprezentanţii blocului politic "Victorie", controlat de oligarhul fugar Ilan Şor şi format la Moscova, au organizat, în urmă cu o săptămână, un protest în faţa Ambasadei României la Chişinău faţă de declaraţia premierului Marcel Ciolacu potrivit căreia "nu există moldoveni, ci doar români".

Marcel Ciolacu a declarat  "Maia Sandu este singura soluţie europeană şi democratică pentru Moldova”. Oficialul a adăugat că „România va ajuta Republica Moldova, fiindcă în Republica Moldova sunt români. Nu mai sunt moldoveni şi nu mai există limba moldovenească. Este limba română şi sunt români", a punctat Marcel Ciolacu.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Momentul impactului mortal dintre autocarul plin cu copii și un autoturism
x close