Antena 3 CNN Politică Răspunsul lui Klaus Iohannis la scrisoarea ambasadelor

Răspunsul lui Klaus Iohannis la scrisoarea ambasadelor

Răspunsul lui Klaus Iohannis la scrisoarea ambasadelor
28 Iun 2018   •   16:16

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Pe agendă se află teme care vizează politica europeană de apărare, subiecte economice referitoare la ocupare, creştere economică, competitivitate, domeniul digital, inovare şi comerţ, migraţie, viitorul buget al Uniunii Europene post-2020, precum şi aspecte privind relaţiile externe ale Uniunii.

„Avem i agendă foarte bogată, cu teme care ne interesează foarte mult. Tema migrației ne interesează foarte mult. Avem temele deja cunoscute, precum Brexitul, vom discuta și despre buget. Avem și o discuție legată de zona euro. Un buget al zonei euro nu este problematic. Este imposibil să continuăm într-un fel pe care l-aș putea numi haotic. Trebuie să dirijăm întregul flux al migrației. Soluții ar fi, dar trebuie să ne hotărâm ce vom face. ”, a spus președintele României.

Președintele a mai spus despre legile Justiției că se pot modifica, dar în așa fel încât să îmbunătățească lucrurile. Iohannis a făcut referire la scrisoarea Ambasadei Statelor Unite pe tema modificării codurilor. Documentul este semnat în numele a 12 state şi avertizează România să evite schimbările care ar slăbi statul de drept. 

„Au perfectă dreptate. Legile Justiției se pot modifica, dar modificările trebuie să îmbunătățească independența și eficiența sistemului de justiție. Aceste atenționări sunt lucrurile pe care le spun și eu de multă vreme și le spun mulți români”, a spus Iohannis.

 

×
Subiecte în articol: Bruxelles ambasade scrisoare Klaus Iohannis
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close