Antena 3 CNN Politică Răsturnare de situație în Guvernul Ludovic Orban. Schimbare totală de nume. Ce vor face Raluca Turcan și Rareș Bogdan

Răsturnare de situație în Guvernul Ludovic Orban. Schimbare totală de nume. Ce vor face Raluca Turcan și Rareș Bogdan

Răsturnare de situație în Guvernul Ludovic Orban. Schimbare totală de nume. Ce vor face Raluca Turcan și Rareș Bogdan
14 Oct 2019   •   11:06

Cu doar câteva ore înainte ca președintele Klaus Iohannis să anunțe numele viitorului premier, un singur lucru pare sigur. Chiar numele acestuia: Ludovic Orban.

În rest, numele viitorilor miniștri se schimbă de la oră la oră. Și, potrivit ultimelor informații, câteva nume sonore au dispărut de pe listă, iar în locul acestora apar politicieni mai puțin cunoscuți.

Asttfel, potrivit Adevărul, pentru Ministerul de Interne este vehiculat numele lui Marcel Vela, fost preşedinte al Comisiei de apărare şi ordine publică din Senat, în prezent secretar al Senatului.

La Ministerul de Externe se merge pe mâna unui tehnocrat cunoscut – Bogdan Aurescu, consilier prezidenţial pe politică externă, fost ministru de Externe.

La Ministerul Dezvoltării este avansat numele lui Robert Ionatan Sighiartău, secretarul general al PNL.

La Finanțe, Florin Cîţu, liderul senatorilor PNL.

La Apărare, dispare de pe listă Rareș Bogdan, cel care nu pare dispus să renunțe așa ușor la scaunul comod de europarlamentare, așa că poziția ar urma să-i revină lui Ovidiu Raețchi, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor.

La Ministerul Fondurilor Europene - Bogdan Glăvan, profesor universitar de economie şi consilier al liderului PNl Ludovic Orban.

La Ministerul Economiei – Virgil Popescu, deputat PNL, vicepreşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor.

Ministerul Educaţiei, surpriză, Raluca Turcanu nu mai apare pe listă. Monica Anisie, preşedintele PNL Sector 2, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei în guvernarea Cioloş ar fi favorită.

Ministerul Muncii – Dan Vîlceanu, deputat PNL.

Ministerul Agriculturii – Emil Dumitru, liderul Federaţiei ProAgro.

Ministerul Transporturilor – Lucian Bode, fost ministru al Economiei în Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan Klaus Iohannis
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close