Antena 3 CNN Politică Război între Cîţu şi Orban pe şefia PNL. Jocurile pe care le fac baronii şi scenariile posibile

Război între Cîţu şi Orban pe şefia PNL. Jocurile pe care le fac baronii şi scenariile posibile

În tot acest timp în care Executivul ar trebui să se ocupe de planul prin care să le luăm banii europenilor, liderii PNL se bat pe puterea din partid. Antena 3 a aflat, în exclusivitate, care sunt scenariile pe care le iau în calcul liderii din partid, greii, cei care fac jocurile până la urmă. 

Război între Cîţu şi Orban pe şefia PNL. Jocurile pe care le fac baronii şi scenariile posibile
Sursa foto: Colaj Agerpres/Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mai 2021   •   13:42

Se intensifică războiul în PNL, iar Ludovic Orban şi Florin Cîţu, aflaţi deja în campanie electorală, şi-au aruncat primele săgeţi. 

În timp ce liderul PNL spune că este cel mai bun candidat al partidului și al țării, Emil Boc şi-a declarat susţinerea pentru premier la șefia partidului. 

Orban, tur de forţă în filiale

Duel este şi pe stabilirea datei la care va avea loc congresul liberalilor.

În timp ce Florin Cîţu se foloseşte de campania de vaccinare, de succesul căreia depind şi măsurile de relaxare şi, deci, şi capitalul său de imagine în partid, Orban continuă cu turul de forţă prin filialele din ţară.

Orban şi Cîțu şi-au aruncat reciproc săgeţi, preşedintele PNL a spus că el este cel mai bun cunoscător al partidului şi al ţării, iar premierul a declarat că e onorat că-l susţine Emil Boc pentru şefia partidului.

Surse: Orban vrea congres pe 15 septembrie, Cîţu cât mai târziu

Urmează prima confruntare între cei doi, mai exact data congresului. Cîțu ar dori ca acesta să fie cât mai târziu, ca să-şi mai întărească imaginea, însă Orban ar vrea pe 15 septembrie, potrivit unor surse politice. 

Miza sunt de fapt alegerile din filiale pe care Orban le vrea în august.

Cine îl susţine pe Orban

Un număr de 18 organizaţii şi-au exprimat public susţinerea pentru Ludovic Orban. Printre ele: Bucureşti, Hunedoara, Caraș-Severin, Maramureș, Vrancea, Argeș, Călărași, Sector 1, Sector 2, sector 4, Sector 6.  

La cele 18 filiale se mai adaugă filiale cu şefi interimari, unde lucrurile se pot schimba. Printre ele: Dâmboviţa, Slobozia, Ialomiţa sau Brăila.

Deşi Orban stă bine pe hârtie, sunt foarte mulţi lideri puternici care îl contestă. Primul este Emil Boc, cel care i-a anunţat indirect candidatura lui Cîțu.

Cine îl susţine pe Cîţu

Sunt în total alte 11 organizaţii care se poziţionează împotriva lui Orban: Cluj, Bihor, Sibiu, Sălaj, Arad, Alba, Suceava, Giurgiu, Gorj, Timiș și Constanța, acestea îi sunt favorabile lui Cîţu.

Important este şi semnalul preşedintelui Klaus Iohannis. 

Şeful statului pare că îl susţine pe Cîțu, apare alături de el în acţiuni, pe de altă parte, pe Orban nu l-a mai chemat la şedinţe la Palatul Cotroceni.

Document exclusiv. Jocurile pe care le fac baronii pentru şefia PNL

Iar miza este, de fapt, funcţia de preşedinte al României. Deşi mai e mult până la alegerile prezidenţiale, liberalii se bat de fapt pe această funcţie. 

Antena 3 a aflat, în exclusivitate, care sunt scenariile pe care le iau în calcul liderii din partid, greii, cei care fac jocurile până la urmă. 

Deşi favoriţii sunt Cîţu şi Orban, unii şefi de filiale sunt nemulţimiţi de ambii, aşa că se caută strategia câştigătoare. 

Scenariul 1
Ludovic Orban, preşedinte plin
Echipă BEx alcătuită din fideli
Ludovic Orban, candidat la prezidenţiale

Scenariul 2
Ludovic Orban, preşedinte cu atribuţii restrânse
Echipă BEx alcătuită şi din contestatari
Candidatul la Prezidenţiale, decis în partid

Scenariul 3
Florin Cîţu, preşedinte de formă
Emil Boc sau alt lider, preşedinte executiv
Candidatul la Prezidenţiale, decis de partid

Scenariul 4
Preşedinte cu atribuţii organizatorice, fără să candideze la late funcţii în stat
Candidatul la Prezindenţiale, decis de partid 
Dan Motreanu-preşedintele PNL

×
Parteneri
Accident extrem de grav în Teleorman între două autocare și un TIR!
x close