Antena 3 CNN Politică Război deschis în PDL. Vasile Blaga şi Elena Udrea, principalii actori

Război deschis în PDL. Vasile Blaga şi Elena Udrea, principalii actori

Război deschis în PDL. Vasile Blaga şi Elena Udrea, principalii actori
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Feb 2013   •   13:15

Scena politică se animă odată cu luptele interne din partide dar de departe cea mai spectaculoasă convulsie este cea din PDL. 

Actualul preşedinte, Vasile Blaga, a devenit ţinta Elenei Udrea. Sunt schimburi de replici si intre presedintele Traian Basescu si actualul presedinte al PDL.

Prima care a început războiul declaraţiilor a fost Elena Udrea. Blonda democrat-liberală şi-a lansat candidatura la şefia PDL, la Roman, acolo unde a câştigat, prin redistribuire, ce-i drept, postul de deputat. L-a criticat pe Vasile Blaga, spunând că a avut o strategie proastă la parlamentare, care a dus la demobilizarea electoratului şi drept urmare, partidul a scos un rezultat mai slab în opoziţie ca la guvernare.

În lupta internă din PDL a intrat şi preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a declarat răspicat că o susţine pe Elena Udrea, mai ales că el a iniţiat-o în tainele politicii. Şi Traian Băsescu l-a atacat dur pe Vasile Blaga, reproşându-i că a pesedizat partidul. Cu durere în suflet, preşedintele României a spus că i se pare zguduitor faptul că actualul preşedinte al PDL critică fostul guvern Boc. Mai mult, el l-a acuzat pe Blaga că vrea să aranjeze alegerile în partid, şantajându-i pe liderii din organizaţii prin metoda interimarilor.

Aşa că războiul pentru şefia Partidului democrat Liberal de abia a început. Deocamdată, de partea Elenei Udrea s-au poziţionat fostul premier Emil Boc şi liderul de la Arad, Gheorghe Falcă. Iar din tabăra Blaga a ieşit, deja, la atac, Cezar Preda. Cel mai probabil Convenţia PDL în care se va alege viitorul preşedinte va avea loc pe 23 martie. Data exactă, însă, va fi stabilită săptămâna viitoare. 


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close