Antena 3 CNN Politică "Război" epistolar între Mircea Geoană şi PDL pe tema convocării conducerii Senatului

"Război" epistolar între Mircea Geoană şi PDL pe tema convocării conducerii Senatului

"Război" epistolar între Mircea Geoană şi PDL pe tema convocării conducerii Senatului
Sursa foto: mircea geoana
12 Iun 2010   •   10:36

Mircea Geoană şi PDL s-au ?războit? în scrisori pe tema convocării conducerii Senatului. Moţiunea va fi votată luni
Moţiunea de cenzură nu va fi votată sâmbătă, aşa cum a cerut preşedintele Traian Băsescu. Parlamentarii PDL l-au aşteptat degeaba aproape o oră pe Mircea Geoană, în speranţa că-l vor convinge să convoace repede conducerea Senatului, pentru a schimba data votului. Geoană a convocat Biroul Permanent abia luni, la prânz. Între Putere şi Opoziţie, a avut loc un adevărat război epistolar!

"Îi atrag atenţia domnului Geoană că acţionează ca un membru de partid, membru PSD, nu ca preşedinte al Senatului şi se face responsabil de decredibilizarea României în condiţiile în care termenele constituţionale au expirat, iar mâine ar trebui să votăm moţiunea", a declarat Anca Boagiu, vicepreşedintele Senatului.

Reprezentanţii PDL l-au aşteptat vineri dimineaţă aproape o oră pe Mircea Geoană. Preşedintele Senatului nu a venit, dar a transmis senatorilor democrat-liberali o scrisoare prin care i-a invitat la o discuţie informală, care să lămurească dezbaterea moţiunii de cenzură, sâmbătă la ora 12.00.

Răspunsul lui Mircea Geoană nu i-a mulţumit pe liderii PDL care i-au solicitat, tot în scris, convocarea Biroului Permanent al Senatului pentru a schimba data dezbaterii moţiunii de cenzură.

Ping pongul a continuat. După aproape două ore, Mircea Geoană, i-a anunţat pe parlamentarii PDL, printr-o nouă misivă, ca întâlnirea stabilită pentru sâmbătă nu-şi mai are rostul şi a convocat şedinţa Biroului Permanent al Senatului pentru luni la ora 13.

Membrii Biroului Permanent spun că Geoană i-a consultat când a stabilit data şedinţei

Democrat-liberalii n-au cedat şi, tot în scris, i-au cerut lui Mircea Geoană să se ţină de cuvânt şi să cheme conducerea Senatului aşa cum a anunţat iniţial - sâmbătă la prânz.

Devansarea dezbaterii moţiunii nu are susţinere nici în rândul conservatorilor şi liberaliilor.

Antena 3

Foto: INTACT Images

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Senat motiune PSD
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close