Antena 3 Politică RĂZBOI ÎN PDL: Monica Macovei cere DEMISIA lui Ioan Oltean

RĂZBOI ÎN PDL: Monica Macovei cere DEMISIA lui Ioan Oltean

de G.S.    |    15 Sep 2013   •   14:27
RĂZBOI ÎN PDL: Monica Macovei cere DEMISIA lui Ioan Oltean
Sursa foto: Foto: Agerpres
Conflictele pe scena politică se înmulţesc. Astăzi vorbim despre un conflict din PDL, între europarlamentarul Monica Macovei şi vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean. 

Macovei arată spre codul etic al PDL şi începerea urmăririi penale împotriva lui Ioan Oltean, fapte care pot aduce probleme imaginii partidului.
 
"Ioan Oltean este vicepresedinte PDL, ia decizii pentru si in numele partidului, iar, potrivit art 103 alin 1 din Statutul partidului, vicepresedintii sunt “liderii actiunii politice si de imagine ai partidului”. Functia de conducere pe care o ocupa Ioan Oltean il obliga sa puna interesele si imaginea partidului pe primul loc", scrie Macovei pe blogul personal.
 
"Comunicatul DNA care anunta inceperea urmarii penale impotriva lui Ioan Oltean precizeaza ca procurorii au luat aceasta masura intrucat dl Oltean ar fi folosit „influenta sau autoritatea functiei de vicepresedinte/ secretar general al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata si infractiunea de favorizarea infractorului”.
 
"Potrivit Codului etic, in cazul lui Ioan Oltean pot fi aplicabile situatiile prevazute de art. 3 alin 4.3 (“indicii temeinice privind comiterea unor fapte penale, in special fapte de corupţie, frauda, crima organizata sau alte fapte grave de natura penala, care prejudiciaza grav credibilitatea persoanei in cauza si, implicit, obiectivele asumate de partid”) si alin. 4.12 (“folosirea calitatilor oficiale de catre membrii de partid aflati in functii publice sau de conducere in cadrul partidului pentru obținerea de avantaje, de orice natura, pentru ei sau pentru altii”)."
 
"Respectarea Codului etic este obligatorie pentru membrii PDL", conchide Macovei.
 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close