Antena 3 CNN Politică Război între opoziție şi putere, pe funcţia de viceguvernator al BNR după demisia lui Bogdan Olteanu

Război între opoziție şi putere, pe funcţia de viceguvernator al BNR după demisia lui Bogdan Olteanu

Război între opoziție şi putere, pe funcţia de viceguvernator al BNR după demisia lui Bogdan Olteanu
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    01 Mar 2017   •   19:38

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, le-a cerut liderilor PSD și ALDE să respecte dreptul PNL de a face o propunere pentru postul de viceguvernator al BNR, afirmând ca dacă vor continua cu atitudinea de "cuceritor sovietic" precedentele pe care le creează li se pot întoarce.

"Constat că PSD şi ALDE se grăbesc să ocupe toate poziţiile disponibile în instituţiile publice, fără să mai ţină cont de existenţa celorlalte partide şi a ponderii acestora în opţiunile oamenilor. Acum văd că doresc postul de viceguvernator al BNR, pentru care PNL este îndreptăţit să facă nominalizarea pe criterii de profesionalism, implicare şi imparţialitate în gestionarea responsabilităţilor acestei funcţii. Le cer liderilor PSD şi ALDE să respecte dreptul PNL de a face această propunere, faţă de care nu vor putea ridica obiecţii", a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Raluca Turcan a afirmat că precentele "dureroase" pe care PSD şi ALDE le creează li s-ar putea întoarce împotriva.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că vineri va avea loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare în care se va stabili persoana care va fi susţinută politic de către coaliţie pentru funcţia de viceguvernator BNR, vacantată ca urmare a demisiei lui Bogdan Olteanu.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close