Antena 3 CNN Politică Război verbal în PSD: Hrebenciuc un măgar, Mitrea, ascuns după fustele nevestei

Război verbal în PSD: Hrebenciuc un măgar, Mitrea, ascuns după fustele nevestei

Război verbal în PSD: Hrebenciuc un măgar, Mitrea, ascuns după fustele nevestei
Sursa foto: Miron Mitrea
27 Ian 2009   •   14:50

Lupta pentru putere dintre Viorel Hrebenciuc şi Miron Mitrea s-a mutat din domeniul împărţirii funcţiilor în cel al verbelor. Proaspăt întors din concediul petrecut cu soţia sa în Austria, Mitrea a lansat un atac la adresa lui Hrebenciuc prin intermediul unui interviu în cotidianul Gândul, unde l-a numit printre altele, un măgar. Replica sforarului din PSD nu s-a lăsat aşteptată, trimiţându-l pe Mitrea să se ascundă după fustele soţiei şi calificându-l drept un proiect eşuat prntru PSD. Potrivit unor surse social-democrate, cazul lui Mitrea va fi discutat în viitorul apropiat de către forurile disciplinare din partid, punându-se problema aplicării unor sancţiuni pentru ultimele ieşiri publice ale acestuia care ar fi dăunat imaginii partidului.
"Doresc pe această cale să-i transmit domnului Miron Mitrea că o respect prea mult pe soţia sa, doamna Manuela Mitrea, pentru a-mi permite să fac asemenea aprecieri la adresa dânsei. Este lamentabil faptul ca domnul Miron Mitrea se ascunde după fustele distinsei sale soţii într-o chestiune care nu are nici o legatura cu dânsa", a declarat marţi, Viorel Hrebenciuc, prin intermediul unui comunicat de presă.
Cu doar o zi înainte Miron Mitrea afirmase într-un interviu pentru "Gândul" că Viorel Hrebenciuc este un "măgar" pentru că a pus motivele conflictului dintre ei doi pe seama faptului că soţia sa, Manuela Mitrea nu a fost susţinută pentru şefia comisiei de egalitate de şanse din Cameră.
Viorel Hrebenciuc recunoaşte însă că a acţionat pentru eşuarea unui proiect pe care îl numeşte "Mitrea-Cotroceni". "În schimb, cred ca are legătura cu eşecul proiectului Mitrea ? Cotroceni. La iniţierea acestui proiect nu am contribuit, dar la esecul lui, da", mai afirmă Hrebenciuc.
Liderul deputaţilor nu se opreşte cu caracterizarea lui Mitrea, apreciind că acesta este un proiect al PSD care a eşuat. "În altă ordine de idei, constat cu regret faptul că proiectul PSD-Mitrea, iniţiat în aprilie 1993 (în 1993, partidul pe care îl conducea Mitrea, Partidul Solidarităţii Sociale, s-a apropiat de PDSR, un an mai târziu fiind absorbit de acesta, - n.r.), acesta a eşuat lamentabil. Motivul este nepotrivirea de caracter şi, cum partidul nu poate fi acuzat de lipsă de caracter, cauza cred că se află chiar la domnul Miron Mitrea. În ceea ce priveşte proiectul PSD ? sindicate, acesta va avea în continuare întreaga susţinere a partidului, inclusiv a mea", mai scrie Hrebenciuc.
"Deşi vacanţa parlamentară este la final, constat că domnul Miron Mitrea funcţionează încă pe pilot automat. Acolo, departe, în munţi, încă nu s-a aflat faptul că aici la Bucureşti războiul s-a terminat", se mai arată în comunicatul citat. În PSD, Miron Mitrea este perceput ca artizanul negocierilor cu Traian Băsescu, pentru formarea unei coaliţii cu PDL. Ulterior, în timpul tratativelor din cele două părţi, Mitrea a fost trecut pe linie moartă , ca destinul său politic să intre într-un con de umbră după jocurile de culise făcute pentru el şi proprii oameni pentru dobândirea unor funcţii la nivel guvernamental şi parlamentar. Totul a culminat cu apariţia în presă a unei înregistrări telefonice în care Mitrea se arăta nemulţumit că nu a preluat postul de vicepreşedinte al Senatului şi promitea că îi va rupe beregata lui Mircea Geoană.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Miron Mitrea Hrebenciuc conflict sotie
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close