Antena 3 CNN Politică Războiul declaraţiilor între Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni

Războiul declaraţiilor între Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni

Războiul declaraţiilor între Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Oct 2014   •   11:36
Secretarul de stat american Victoria Nuland a stârnit un scandal uriaş după ce a declarat că "liderii central-europeni ignoră valorile democratice în ţările lor şi protejează oficialii corupţi de urmărirea judiciară." 
 
Criticile oficialului american au fost imediat speculate de Traian Băsescu, care a arătat cu degetul spre  Parlamentul României şi spre Victor Ponta. Preşedintele l-a acuzat pe premier că nu tratează cu seriozitate probleme de siguranţă naţională. 
 
Subsecretarul de Stat american pentru Afaceri Euroasiatice, Victoria Nuland, a criticat liderii central-europeni care profită de apartenenţa la UE şi NATO dar ignoră valorile democratice.
 
Prima reactie a venit de la Victor Ponta. Premierul a aratat cu degetul spre Ungaria spunand ca Victoria Nuland a făcut referire la guvernul Viktor Orban, prietenul lui Traian Băsescu. 
 
Traian Băsescu spune insa că declaraţia Victoriei Nuland se referă şi la situaţia României , deşi oficialul american nu a nominaliza nicio ţară atunci când a criticat protejarea oficialilor corupţi de urmărirea judiciară. 
 
Războiul declaratiilor dintre Palate a continuat. Premierul l-a acuzat pe preşedinte că ignoră avertismentele aliaţilor NATO iar faptul că l-a invitat tocmai acum pe premierul ungar la Cotroceni este un gest greu de înteles. 
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close