Antena 3 CNN Politică Răzbunarea lui Vanghelie: Pandele, primarul "vocal" din Voluntari, suspendat pentru un an din PSD

Răzbunarea lui Vanghelie: Pandele, primarul "vocal" din Voluntari, suspendat pentru un an din PSD

Răzbunarea lui Vanghelie: Pandele, primarul "vocal" din Voluntari, suspendat pentru un an din PSD
Sursa foto: Florentin Pandele
08 Feb 2010   •   11:06

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie nu lasă nici o poliţă neplătită celor care îi contestă autoritate. Primarul comunei Voluntari, Florentin Pandele a fost suspendat pentru un an din filiala PSD Ilfov din care face parte pentru deservicii aduse imaginii partidului. Pandele este acuzat de trădare şiîncercare de destabilizare a filialei. În ciuda faptului că Vanghelie a calificat decizia pesediştilor ilfoveni ca una pripită, nimic nu mişcă la nivelul acestei filialel fără ştirea sa. Pus coordonator peste PSD Girgiu şi PSD Ilfov, Vanghelie a impus pe propriul şofer ca lider al filialei de lângă Dunăre, în timp ce la Ilfov a amânat organizarea de alegeri interne pentru şefia filialei, decis să nu scape din propriile mâini frâiele acestei organizaţii înaintecde Congres. Deşi el susţine că nu a condus filiala decât în timpul campaniei electorale, Vanghelie figurează în continuare pe site-ul PSD ca preşedinte coordonator al PSD Ilfov.

Filiala PSD Ilfov s-a întrunit în această dimineaţă în şedinţă extraordinară şi a decis suspendarea lui Florentin Pandele pentru un an din structurile de partid. Edilului de Voluntari i se impută atitudinea faţă de membrii organizaţiei şi faţă de conducerea acesteia, menţinerea unei atmosfere tensionate în filială, lipsa de implicare în alte scrutinuri electorale după alegerile locale din 2008 şi ?trădarea? PSD prin plecarea din funcţia de coordonator al campaniei prezidenţiale la nivelul judeţului Ilfov.

Capete de acuzare pentru Pandele: Trădare, şantaj, încercări de destabilizare

Pandele mai este acuzat de faptul că a întreţinut o permanentă stare de conflict cu membrii din conducerea PSD Ilfov, pentru a destabiliza organizaţia în vederea preluării ei si folosirii acesteia în "scopuri dubioase".

Membrii Biroului Permanent al PSD Ilfov susţin că prin decizia de suspendare se pune capăt unei lungi perioade de incertitudini şi bazele unei construcţii sănătoase de partid, care să nu se bazeze pe şantaj şi manipulare, ci pe încredere şi solidaritate.

Pandele mai este învinuit că nu a fost niciodată solidar cu partidul, ci doar cu "anumite persoane" care i-au servit interesele într-o perioadă sau alta.

"Conducerea PSD Ilfov i-a oferit posibilitatea de a se implica activ şi constructiv la ultimele alegeri, cele prezidenţiale, de la sfârşitul anului 2009. În loc să fructifice această oportunitate, de a arăta tuturor că este un membru de partid onest, domnul Pandele a preferat să trădeze încă o dată şi să plece din funcţia de coordonator judeţean al campaniei electorale în urma unui scandal uriaş provocat tot de domnia sa, pe motive puerile", se arată în comunicatul filialei.

Vanghelie se spală pe mâini: Este o decizie pripită, nu am nici o influenţă la PSD Ilfov

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie s-a disociat însă de decizia filialei ilfovene, calificând-o drept pripită. El a infirmat faptul căla baza luării acestei hotărâri de suspendare ar fi stat şi conflictul său personal cu primarul de Voluntari.

"Am spus, inclusiv acolo (la Consiliul Naţional - n.r.) după ce s-a terminat şedinţa, că eu am încercat sub o formă de echilibru să-i rog să se depăseaşcă acest lucru până după Congres. Din punctul meu de vedere - nu ştiu ce hotărâre au luat - cred că este pripită şi greşită. Pandele trebuia lăsat să se termine Congresul şi după aceea să se întâmple ceea ce doreau ei să se întâmple cu el. Acesta este punctul meu de vedere. N-avea rost să creăm o vedetă din Pandele, o vedetă care nu există", a apreciat Vanghelie.

Liderul PSD Bucureşti a susţinut că nu mai are nici o influenţă asupra PSD Ilfov, al cărui coordonator ar fi fost doar în timpul campaniei electorale. "Acolo au fost discuţii de aproape o lună de zile. Au fost nişte tensiuni. Organizaţia este de sine stătătoare, conform Statutului, şi are dreptul să-şi spună punctele de vedere în Birourile Executive, în Consiliile Judeţene, exact ca orice organizaţie. Eu nu coordonez activitatea şi iau deciziile în numele organizaţiei. Eu vă spun - la 8.30 am plecat de la zapadă, nici n-am apucat să dorm, am venit un pic şi plec înapoi. Numai domnul Pandele nu mă interesează", a mai spus Vanghelie.

La lucrările ultimului Consiliului Naţional al PSD, Pandele a iscat un conflict verbal cu Vanghelie, nemulţumit de faptul că o parte din delegaţii filialei au fost impuşi de liderul PSD Bucureşti care deţine şi calitatea de coordonator al filialei ilfovene.

Primarul PSD de Voluntari a urcat la tribuna şedinţei, pentru a lua cuvântul de acolo, şi a anunţat că oriunde şi pentru orice va candida Vanghelie la Congres el îi va fi rival, chiar daca miza ar fi doar un WC public.
"Stiţi ce am hotărât astăzi? Unde o să candideze Vanghelie, acolo o sa candidez şi eu. Unde merge el, acolo merg şi eu. Chiar si daca miza va fi şefia unui WC public", a anunţat Pandele.

Vanghelie l-a acuzat nervos la microfon pe primarul de Voluntari că a făcut jocurile PDL la ultimele alegeri parlamentare în favoarea Elenei Udrea. "În momentul în care m-am dus în organizaţia Ilfov, erau geci cu Elena Udrea. Am avut probleme cu o serie de colegi acolo care erau cu Elena Udrea şi Gabriel Oprea" a afirmat Vanghelie.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vanghelie suspendare conflict
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close