Antena 3 Politică Reacţia deputatului PC Ovidiu Raetchi la declaraţiile xenofobe ale europarlamentarului Sebastian Bodu

Reacţia deputatului PC Ovidiu Raetchi la declaraţiile xenofobe ale europarlamentarului Sebastian Bodu

12 Feb 2013   •   14:12
Reacţia deputatului PC Ovidiu Raetchi la declaraţiile xenofobe ale europarlamentarului Sebastian Bodu
Deputatul Ovidiu Raeţchi a reacţionat după ce Sebastian Bodu a folosit, într-o postare pe Facebook, un termen depreciativ şi batjocoritor la adresa cetăţenilor arabi, pe care i-a numit "ciuhabi". "Daca Gigi Becali va fi condamnat, mai bine ramane definitiv pe la ciuhabi", a scris Bodu.

Redăm mai jos reacţia lui Ovidiu Raeţchi:
In numele cetatenilor romani din statele Orientului Mijlociu - o categorie semnificativa a Diasporei romanesti - dar si in numele importantei comunitati arabe din Romania - imi exprim dezamagirea fata de utilizarea de catre un europarlamentar roman a termenului depreciativ "ciuhab" la adresa membrilor comunitatii islamice.

Lipsit probabil de o minima cultura istorica - fapt greu de inteles in contextul demnitatii de europarlamentar - dl. Sebastian Bodu apeleaza la un termen inadmisibil, suburban, care aminteste de jignirile utilizate in perioada interbelica la adresa comunitatii de evrei din Romania.

Consider ca miile de familii mixte romano-arabe - cel mai adesea de o civilitate si de o educatie admirabile - merita scuze din partea dlui Sebastian Bodu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close