Antena 3 CNN Politică Reacţia deputatului PC Ovidiu Raetchi la declaraţiile xenofobe ale europarlamentarului Sebastian Bodu

Reacţia deputatului PC Ovidiu Raetchi la declaraţiile xenofobe ale europarlamentarului Sebastian Bodu

Reacţia deputatului PC Ovidiu Raetchi la declaraţiile xenofobe ale europarlamentarului Sebastian Bodu
12 Feb 2013   •   14:12
Deputatul Ovidiu Raeţchi a reacţionat după ce Sebastian Bodu a folosit, într-o postare pe Facebook, un termen depreciativ şi batjocoritor la adresa cetăţenilor arabi, pe care i-a numit "ciuhabi". "Daca Gigi Becali va fi condamnat, mai bine ramane definitiv pe la ciuhabi", a scris Bodu.

Redăm mai jos reacţia lui Ovidiu Raeţchi:
In numele cetatenilor romani din statele Orientului Mijlociu - o categorie semnificativa a Diasporei romanesti - dar si in numele importantei comunitati arabe din Romania - imi exprim dezamagirea fata de utilizarea de catre un europarlamentar roman a termenului depreciativ "ciuhab" la adresa membrilor comunitatii islamice.

Lipsit probabil de o minima cultura istorica - fapt greu de inteles in contextul demnitatii de europarlamentar - dl. Sebastian Bodu apeleaza la un termen inadmisibil, suburban, care aminteste de jignirile utilizate in perioada interbelica la adresa comunitatii de evrei din Romania.

Consider ca miile de familii mixte romano-arabe - cel mai adesea de o civilitate si de o educatie admirabile - merita scuze din partea dlui Sebastian Bodu.

×
Subiecte în articol: Sebastian Bodu Ovidiu Raetchi xenofobie
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close