Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, mesaj după apariția platformei lui Dacian Cioloș: Este nevoie și de alți pași!

Klaus Iohannis, mesaj după apariția platformei lui Dacian Cioloș: Este nevoie și de alți pași!

Klaus Iohannis, mesaj după apariția platformei lui Dacian Cioloș: Este nevoie și de alți pași!
18 Oct 2016   •   14:49

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. reşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi că platforma prezentată de premierul Dacian Cioloş este "foarte bună" şi că, probabil, acesta doreşte "să meargă mai departe".

"Este această platformă prezentată de domnul Dacian Cioloş, o platformă foarte bună. Sunt acolo chestiuni pe care ni le dorim cu toţii, sunt principii care e bine să ne ghideze în viaţa politică şi economică. În ansamblu, este o platformă de principii şi valori pe care o găsesc bună. (...) Bănuiesc că domnul Cioloş nu a venit cu această platformă doar să arate lumii că are o gândire sănătoasă, ci doreşte să arate că este dispus, cel puţin aşa am înţeles eu, să meargă mai departe. Pe ce poziţie? Asta, sigur, depinde în primul rând de alegător", a declarat Iohannis, întrebat despre platforma de principii lansată de premierul Dacian Cioloş.



El a ţinut să sublinieze că pe 11 decembrie sunt organizate alegeri parlamentare, nu "guvernamentale".

"Guvernul se stabileşte ulterior, prin proceduri care mă implică şi pe mine şi partidele politice din Parlamentul care va fi constituit", a spus şeful statului.

Iohannis: Este nevoie și de alți pași

Întrebat dacă platforma este răspunsul pe care îl aştepta din partea premierului, preşedintele Klaus Iohannis a arătat că este un pas bun.

"Este un pas bun această platformă, fiindcă partidele se vor putea decide să susţină sau nu această platformă, dar cred că este nevoie şi de alţi paşi", a arătat Iohannis.

Şeful statului a precizat că a discutat despre această platformă cu premierul Dacian Cioloş luni, în cadrul întâlnirii săptămânale.

"Dl Cioloş mi-a spus că intenţionează să lanseze această platformă. Nu am avut o dezbatere pe această platformă. Este un document al domniei sale pe care l-a prezentat şi rămâne şi sper să fie o bază serioasă de discuţii pentru campania electorală", a afirmat preşedintele Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitează, marţi, Centrala Nucleară de la Cernavodă.

Luni seară, premierul Dacian Cioloş a lansat Platforma România 100, care trece în revistă 10 principii "ale unei guvernări pentru cetăţeni", însoţite de mai multe proiecte naţionale despre care prim-ministrul în funcţie crede că "ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor"

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Mărturii despre crima din fața Parcului Crângași din București
x close