Antena 3 CNN Politică Reacţia lui Klaus Iohannis la cererea de revocare a procurorului general. Președintele cere demisia lui Tudorel Toader

Reacţia lui Klaus Iohannis la cererea de revocare a procurorului general. Președintele cere demisia lui Tudorel Toader

Reacţia lui Klaus Iohannis la cererea de revocare a procurorului general. Președintele cere demisia lui Tudorel Toader
de S.T.    |    25 Oct 2018   •   17:23

Preşedintele Klaus Iohannis a primit raportul privind activitatea managerială la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi consideră că cererea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, este „complet neadecvată şi de natură să genereze neîncredere în sistem şi îngrijorare în rândul partenerilor europeni”.

„Preşedintele Klaus Iohannis a primit şi va analiza Raportul privind activitatea managerială de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunerea de revocare din funcţie a domnului Augustin Lazăr. Preşedintele Klaus Iohannis apreciază activitatea procurorului general şi consideră că cererea ministrului Justiţiei este complet neadecvată şi de natură să genereze neîncredere în sistem şi îngrijorare în rândul partenerilor noştri europeni. Modul în care ministrul a prezentat public raportul este unul tendenţios şi denotă intenţia acestuia de a subordona politic procurorii”, arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat. 

Preşedintele Klaus Iohannis cere din nou demisia lui Tudorel Toader.

„Demersul ministrului Justiţiei de revocare a Procurorului General întăreşte convingerea Preşedintelui României că domnul Tudorel Toader trebuie să plece de urgenţă din fruntea ministerului pe care îl conduce. Statul român are obligaţia de a proteja ordinea de drept, libertăţile şi drepturile cetăţenilor săi, iar acest lucru nu poate fi înfăptuit fără un Minister Public independent şi eficient”, mai transmite sursa citată.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close