Antena 3 CNN Politică Reacția lui Orban după ce a primit cadou o sticlă de vin la un eveniment: "Nu pot sa beau sticla asta singur! Am nevoie de un regiment"

Reacția lui Orban după ce a primit cadou o sticlă de vin la un eveniment: "Nu pot sa beau sticla asta singur! Am nevoie de un regiment"

Premierul Ludovic Orban a luat parte, miercuri, la evenimentul “Celebrating 70 Years”, organizat de Ambasada Austriei în România, cu prilejul marcării a 70 de ani de la deschiderea, în țara noastră, a secției comerciale Advantage Austria București.

Reacția lui Orban după ce a primit cadou o sticlă de vin la un eveniment: "Nu pot sa beau sticla asta singur! Am nevoie de un regiment"
de Gabriel Dano    |    09 Sep 2020   •   21:15

Cu această ocazie, Ludovic Orban a punctat mai multe domenii în care este de părere că Austria poate fi un partener pentru România. Potrivit premierului, infrastructura este unul dintre acestea.

"Infrastructura de transport are nevoie de companii serioase care să o modernizeze și aici trebuie să vă spun că Austria a fost un deschizător de drumuri, de investiții în România, venind în anii '90 printre primii, și cu cel mai mult curaj! Primul tronson de autostradă care traverseaza munții este realizat de o firmă austriacă! Austria cred că are aproape 12% din investițiile străine realizate în Romania după anii '90! Cred ca este pe locul 3 ca și investiții în România", a spus Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că experiența austriacă poate să fie utilă României și în cazul construirii de pârtii în țara noastră. Orban a precizat că fiul său a învățat să schieze în Austria și că speră ca nepotul său să învețe să schieze pe o pârtie românească, dar construită cu sprijinul și experiența partenerilor austrieci.

"Băiatul meu a învățat să schieze pe pârtiile din Austria, la vârsta de 5 ani, și a învățat foarte repede, cu un monitor de schi care nici nu știa limba română. Dar a învățat foarte ușor! Dar, sper ca nepotul meu să schieze, tot la 5 ani, pe o pârtie din România! Sigur, și cu sprijinul și experienta austriece, pentru că și noi avem potențial de dezvoltare a domeniului schiabil", a menționat premierul.

Un moment amuzant s-a consumat în momentul în care organizatorii evenimenului i-au oferit Ludovic Orban o sticlă de vin imensă. Reacția premierului a fost pe măsură:

"Nu pot să beau sticla asta singur! Am nevoie de un regiment", a spus amuzat Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close