Antena 3 CNN Politică Reacţia de la Kiev după discursul președintelui Rusiei: "Putin a pierdut contactul cu realitatea"

Reacţia de la Kiev după discursul președintelui Rusiei: "Putin a pierdut contactul cu realitatea"

Kievul nu a întârziat să aibă o reacţie în urma discursului lui Vladimir Putin susţinut astăzi. Mihailo Podoliak afrimă că președintele Rusiei a pierdut contactul cu realitatea.

Reacţia de la Kiev după discursul președintelui Rusiei: "Putin a pierdut contactul cu realitatea"
Sursa foto: Gettyimages | pvachier
de Cristi Popovici    |    Ioana Mircea    |    21 Feb 2023   •   16:03

Discursul adresat elitei politice şi militare din Rusia a arătat că Putin a pierdut contactul cu realitatea, a declarat Mihailo Podoliak, consilier de rang înalt al președintelui Volodimir Zelenski. Putin se află într-o realitate complet diferită în care nu există nici o oportunitate de a purta un dialog despre justiţie şi dreptul internaţional, a completat Podoliak.

La rândul său ambasatorul Ucrainei în Austria nu s-a sfiit să răspundă la discursul suţinut de Putin, numindu-l pe preşedintele rus mincinos. Ambasadorul spune că cea mai mare minciună spusă de liderul rus este că Occidentul şi Ucraina erau pregătite pentru acest război cu Rusia.

Pe de altă parte, cetăţenii din Ucraina susţin că nu sunt îngrijorați de declarațiile lui Putin. Mai mult, unii dintre ei au spus că sunt încrezători că Ucraina va câştiga războiul în acest an, cu atât mai mult datorită vizitei lui Joe Biden la Kiev.

Citeşte şi: "Putin se pregătește pentru și mai mult război" | Reacția NATO după discursul președintelui rus

În acelaşi timp, Belarus acuză Ucraina că a mobilizat trupe la frontiera comună şi avertizează că va reacţiona la provocare. Ministerul Apărării de la Minsk susţine într-o postare de pe reţelele de socializare că probabilitatea unor provocări armate care pot escalada în incidente la frontieră este ridicată de mult timp şi că va lua măsuri pentru a răspunde în mod adecvat, însă acțiunile vor fi într-un mod reţinut.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Putin Mihailo Podoliak
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close