Antena 3 CNN Politică "Este o minciună!": Reacția lui Lucian Romașcanu, după acuzațiile lui Dacian Cioloș la adresa PSD, în scandalul Roşia Montană

"Este o minciună!": Reacția lui Lucian Romașcanu, după acuzațiile lui Dacian Cioloș la adresa PSD, în scandalul Roşia Montană

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a comentat acuzațiile fostului premier Dacian Cioloş privind interesul PSD în scandalul Roșia Montană.

"Este o minciună!": Reacția lui Lucian Romașcanu, după acuzațiile lui Dacian Cioloș la adresa PSD, în scandalul Roşia Montană
Sursa foto: Facebook/ PSD
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Feb 2024   •   11:27

Reacția lui Lucian Romașcanu vine după ce Dacian Cioloş a afirmat că PSD dă vina pe el și îl apără pe Victor Ponta pentru prejudiciul adus în cazul Roşia Montană.

"Este o minciună, ca să tăiem elanul din prima. Domnul Cioloş a încheiat mandatul de prim-ministru cu titulatura de ministru zero, acum vedem că după toate deciziile luate este cu minus şi cu minus mulţi bani.

Eu îmi doresc în continuare să avem un verdict, nu ştiu dacă favorabil, dar cu o sumă care să reflecte investiţia pe care a făcut-o Roşia Montană şi tot ce ar putea dumnealor să ceară acolo.

În orice situaţie, tot ceea ce s-a întâmplat pe parcursul acestor ani a fost... nu ştiu dacă pot fi bănuiţi de lipsă de inteligenţă, poate a fost altceva acolo, toate deciziile pe care le-au luat, le-au luat parcă în direcţia de a da argumente avocaţilor celor de la Roşia Montană în a căştiga acest proces.

Prima chestiune a fost acea introducere în ultima zi de mandat pe lista UNESCO a  Roşiei Montane de către Corina Şuteu, un lucru făcut fără consultarea  colegilor din Guvern, fără să ia avize. Nu era obligatorie, dar atâta timp cât iei o decizie de genul ăsta pe un proiect extrem de important pornit tot de dreapta.

Nu ştiu de ce se vorbeşte de Ponta aici. A fost un acord, înţeleg, negociat la momentul respectiv de Radu Berceanu. Pe ultima secundă, fără să te consulţi cu nimeni, dar înţeleg că a existat ulterior acordul lui Dacian Cioloş să înscrii Roşia Montană, dând un argument echipei de avocaţi ai Roşiei Montanesă spună că nu se poate exploata", a declarat Lucian Romaşcanu.

Lucian Romașcanu: Guvernul Cioloş nu e "Guvernul zero", e guvernul cu multe miliarde cu minus

Reprezentantul PSD l-a acuzat și pe premierul liberal Ludovic Orban că a dispus reluarea procedurii de înscriere în Patrimoniul UNESCO, după ce guvernul PSD solicitase întreruperea procedurii.

"După care a venit pe guvernul Orban, PSD a spus să întrerupem această procedură, până la judecarea pe fond şi obţinerea unei decizii a Curţii de Arbitraj, nu s-a putut, iar USR care apără pe oricine de orice, au pus presiune pe continuarea  procesului de înscriere în UNESCO. Guvernul Orban a luat această decizie şi iată ne aflăm astăzi în situaţia de  a pierde acest litigiu la  Curtea de Arbitraj.

Ce poate fi spus ca o concluzie la acest proces de rele intenţii care s-au întâmplat în guvernarea României este că avem, sper să nu, dar se vorbeşte de 2 miliarde, mai avem un miliard plus TVA de la vaccinuri, mai avem câteva milioane bune pe Cuminţenia Pământului, deci Guvernul Cioloş nu e guvernul zero, e guvernul cu multe miliarde cu minus", a mai afirmat Romaşcanu.

Lucian Romașcanu la Senat - 05.02.2024

Declarații de presă susținute de senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al #PSD, la Senat

Posted by Partidul Social Democrat on Monday, 5 February 2024

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close