Antena 3 CNN Politică Reacție neașteptată a președintelui Klaus Iohannis la masa negocierilor cu PSD: ”E bine că am ajuns în faza asta!”

Reacție neașteptată a președintelui Klaus Iohannis la masa negocierilor cu PSD: ”E bine că am ajuns în faza asta!”

„Cred că e bine că am ajuns în faza asta, când se conturează formarea unui guvern”, le-a spus Klaus Iohannis liderilor PSD, PNL, UDMR și minorităților naționale la consultările pentru formarea noului guvern.

Reacție neașteptată a președintelui Klaus Iohannis la masa negocierilor cu PSD: ”E bine că am ajuns în faza asta!”
de Laura Dinu    |    22 Noi 2021   •   12:22

„Cred că e bine că am ajuns în faza asta, când se conturează formarea unui guvern”, a spus Klaus Iohannis.

Din partea PSD participă Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, de la PNL Florin Cîțu și Nicolae Ciucă, din cea a UDMR Kelemen Hunor și Cseke Attila, iar de la minorități naționale Varujan Pambuccian.

Structura noului Guvern: PSD 9 ministere, UDMR - 3, PNL - 8

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a anunțat, luni dimineața, structura noului Guvern PNL-PSD-UDMR. Social democrații vor avea nouă ministere și postul de secretar general, UDMR își păstrează cele trei ministere, ia PNL va avea 8 ministere.

Purtătorul de cuvânt al social-democraților, Radu Oprea, anunță că liderii PSD au votat pentru ca primul premier să fie propus de PNL, respectiv Nicolae Ciucă.

Potrivit lui Radu Oprea, PSD va avea Ministerul Finanțelor, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului și Familiei și funcția asimilată ca ministru de secretar general.

UDMR își păstrează cele trei ministere pe care le-a avut: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Sportului.

PNL va avea Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Energiei, Ministerul Educației, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul pentru IMM-uri și Turism.

„Aceasta este structura Guvernului care a fost votată de către colegii din Consiliul Politic Național”, a spus Radu Oprea, potrivit Mediafax

Președintele Klaus Iohannis a chemat liderii formațiunilor parlamentare, luni, la consultări pentru formarea noului guvern. Reprezentații PNL, PSD, UDMR și ai minorităților naționale merg împreună.

Mutare de ultimă oră a lui Florin Cîțu, cu doar o oră înaintea consultărilor de la Cotroceni

Florin Cîţu vrea să-l impună pe Dan Vîlceanu să fie ministru al fondurilor europene, pentru ca PSD să nu blocheze planurile PNL cu fondurile din PNRR.

PNL este la un pas de implozie după negocierile pentru Guvern. Mai mulți lideri PNL sunt extrem de nemulțumiți de faptul că partidul a pierdut ministerele cu bani mulți.

Ludovic Orban pune văpaie pe foc şi acuză că PNL a pierdut foarte mult, dacă lasă PSD să aibă șefia guvernului exact în 2024, în anul cu toate alegerile și arată cu degetul către Florin Cîţu pe care îl acuză că a boicotat negocierile cu social-democrații pentru că ar fi fost interesat mai mult de a-i trage preșul de sub picioare lui Nicolae Ciucă decât de binele partidului.

 

×
Subiecte în articol: consultari Klaus Iohannis
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close