Antena 3 CNN Politică Reacția USR PLUS, după aprobarea programului Anghel Saligny: "A călcat în picioare justiţia şi şi-a făcut cale liberă să fure"

Reacția USR PLUS, după aprobarea programului Anghel Saligny: "A călcat în picioare justiţia şi şi-a făcut cale liberă să fure"

Reprezentanții USR PLUS au reacționat după anunțul premierului Florin Cîțu privind aprobarea în Guvern a programului Anghel Saligny. "Este un nou abuz marca OUG 13, îi cerem lui Florin Cîțu să demisioneze", spun liderii din coaliţie.

Reacția USR PLUS, după aprobarea programului Anghel Saligny: "A călcat în picioare justiţia şi şi-a făcut cale liberă să fure"
de Claudia Popovici    |    03 Sep 2021   •   17:53

 Reprezentanții USR PLUS au transmis un mesaj tranșant pe reţelele sociale prin care cer din nou premierului Florin Cîţu să demisioneze acuzându-l că a "călcat în picioare justiția și și-au făcut cale liberă să fure". 

„Adoptarea PNDL 3, un nou abuz marca OUG 13. Florin Cîțu și Lucian Bode le-au făcut românilor exact ceea ce le-au făcut Dragnea si Iordache în 2017: au călcat în picioare justiția și și-au făcut cale liberă să fure. Florin Cîțu, demisia!”, au scris, pe Facebook, reprezentanții USR PLUS.

Proiectul ”Anghel Saligny” a fost aprobat. Florin Cîțu: ”Am avut cvorum și l-am aprobat”

”Colegii de la USR, deși este în atribuția lor de miniștri și sunt plătiți pentru asta, nu au venit astăzi la ședința de Guvern, dar am avut cvorum și am aprobat singurul punct de pe ordinea de zi, Planul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Vreau să fie clar că acest program sau ceea ce se regăsește în acest program se regăsește în programul de guvernare și nu facem prin decizia de astăzi decât să respectăm programul de guvernare. Cine spune altceva nu face decât să mintă sau să nu respecte programul de guvernare.

Aș vrea să vă dau citire, de la pagina 97: Obiectivele de investiții, programate pentru perioada 2021 - 2024, extindere rețele apă și canal, modernizare și reabilitare, dumuri județene și locale, vă invit să citiți acolo mai multe detalii. Sunt mai multe lucruri, vorbim și de sume și așa mai departe.

”Doar această coaliție poate să implementeze acest program de investiții”

Deci este un plan de investiții în care a fost inclus sau ceea ce avem în acest plan de investiții, avem deja incluse în programul de guvernare. Este un plan de investiții care este corelat cu ceea ce vom aproba în câteva săptămâni și de aceea fac din nou apel la maturitate politică, pentru că în câteva săptămâniu aprobăm un plan foarte important pentru România, Planul Național de Redresare și Reziliență, care va aduce în România investiții de aproape 30 de miliarde de euro. Doar această coaliție poate să implementeze acest program de investiții.

Aș vrea să mai clarific un lucru, pentru că am văzut dicuții în spațiul public și am cerut situația de la Ministerul Justiției în ceea ce privește avizarea. Doar vreau să vă aduc un singur detaliu care nu a fost dat în spațiul public. În 17.08.2021, Direcția de Specialitate a pregătit o adresă de răspuns, adică a avizat proiectul care ajunsese la Ministerul Justiției, adresă care a rămas la cabinetul ministrului. Nu a fost niciodată semnată.

Florin Cîţu, ameninţări pentru USR: "O să iau legătura cu liderii europeni. Avem o alianță toxică, o alianță cu un partid extremist care vrea răul românilor"

Eu aș vrea ca cei care se ocupă să vadă dacă acesta este un abuz de funcție, să investigheze această situație și să vadă dacă nu cumva acest proiect nu a fost reținut sau a fost pus să fie reținut intenționat. Am cerut și domnului ministru să verifice cine sau cum ajung în spațiul public documente oficiale. Este inadmisibil să iasă așa documente oficiale din ministere și nimeni să nu fie responsabil pentru asta.

O să iau legătura cu liderii europeni în legătură cu ceea ce se întâmplă în România. Avem aici lucruri care nu mai credeam că se pot întâmpla în 2021. Avem o alianță toxică care se prefigurează, o alianță cu un partid extremist, un partid care vrea răul românilor, un partid care nu respectă proprietatea privată, nu respectă libertatea individuală, un partid cu care, din punctul meu de vedere, nu ar trebui să discutăm, dar voi informa liderii europeni despre acest lucru și vom vedea ce cred aceștia ”, a spus Florin Cîțu vineri într-o declarație de presă.

×
Subiecte în articol: Anghel Saligny USR PLUS
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cea mai caldă zi din ultimii 65 de ani. Temperaturile au depășit 40 de grade
x close