Antena 3 CNN Politică Reacţii după plecarea lui Diaconescu din PSD: E un semnal prost (VIDEO)

Reacţii după plecarea lui Diaconescu din PSD: E un semnal prost (VIDEO)

Reacţii după plecarea lui Diaconescu din PSD: E un semnal prost (VIDEO)
Sursa foto: diaconescu
24 Feb 2010   •   15:22

Decizia lui Cristian Diaconescu de a părăsi PSD i-a luat prin surprindere atât pe colegii săi cât şi pe cei din celelalte partide. Reacţiile nu au întârziat să apară.

În timp ce majoritatea social democraţilor consideră că gestul lui Diaconescu este regretabil şi poate avea repercursiuni nefaste asupra partidului, colegii de opoziţie spun că le pare rău pentru cariera lui Diaconescu.

Fostul lider de partid, Mircea Geoană a profitat de dezertarea lui Diaconescu pentru a face direct răspunzătoare noua conducere de partid.

Iată cum au reacţionat politicienii după plecarea lui Diaconescu:

Radu Mazăre: ?O jitie trădătoare. Dacă el candida la preşedinţia partidului şi apoi fuge la susţinătorii lui Băsescu altfel nu pot să îi spun. Bine că n-a ieşit el preşedinte că trebuia să demisionez eu, că nu putea să mă ducă cu tot cu partid la cheremul mult iubitului conducător?.

RADU MAZĂRE DESPRE PLECAREA LUI CRISTIAN DIACONESCU


Ion Iliescu: ?Cristi Diaconescu este în primul rând supărat? a declarat la Antena 3 Marian Vanghelie. ?Este regratabil gestul lui Cristian Diaconescu?, a spus Ion Iliescu.

Fostul lider PSD, Mircea Geoană a profitat de incidentul Diaconescu pentru a lansa un atac critic la adresa noii conduceri a partidului.

Mircea Geoană: "Când unul dintre cei mai valoroşi oameni din partid decide să plece din PSD, înseamnă că actuala conducere a pornit pe un drum greşit. Demisia lui Cristian Diaconescu este o pierdere importantă pentru partid şi un semnal extrem de îngrijorător cu privire la şansa PSD de a rămâne singurul partid de stânga în România. Plecarea lui Cristian Diaconescu nu este o întâmplare. Dar nu pot să nu constat o înlănţuire de detalii extrem de importante: faptul că Adrian Năstase a anunţat că vrea schimbări în filiale, faptul că Victor Ponta deja l-a proclamat pe Adrian Năstase câştigător la Consiliu Naţional şi, nu în ultimul rând, faptul că prin diverse cercuri, diverşi oameni din PSD se arată dispuşi să cedeze funcţia de Preşedinte al Senatului. Mă tem ca PSD să nu revină la vechile metehne şi la practicile de dinainte de 2005. Sper ca schimbarea de generaţie să nu se transforme în schimbare de cadre pe criteriul cine nu e cu noi e impotriva noastră."

El solicită partidului să-l recupereze pe Diaconescu pe care îl laudă ca "unul dintre cei mai buni specialişti ai PSD".

"Sper ca, mai devreme sau mai târziu, Cristian Diaconescu să revină în partid. În acest sens, va avea întregul meu sprijin" mai afirmă Geoană, adăugând că atunci ?când unul dintre cei mai valoroşi oameni din partid decide să plece din PSD, înseamnă că actuala conducere porneşte pe un drum greşit. Este un semnal foarte prost.?

Şi senatorul PSD Miron Mitrea se gândeşte la urmările pe care acest gest le poate avea pentru partid.

Miron Mitrea: ?Nu e o bilă albă şi dacă toată situaţia cu filajul se dovedeşte a fi din interiorul partidului este foarte rău.?

MIRON MITREA DESPRE PLECAREA LUI CRISTIAN DIACONESCU


Senatorul Ilie Sârbu a calificat drept regretabilă decizia lui Diaconescu. El a declarat pentru Agerpres că fostul ministru de Externe a ales să fie independent "cu gândul că poate să plece ambasador la Paris".

Ilie Sârbu: "Este regretabil că un om precum Cristian Diaconescu, care a beneficiat permanent de pe urma partidului, acum, când a văzut că nu mai are nicio perspectivă, a ales calea abandonului. (...) Când a văzut că partidul nu mai poate să-i ofere prea mult a devenit independent cu gândul că poate să fie ambasador la Paris."



Ludovic Orban: ?Păcat pentru el. Cred că ar fi avut în faþă o carieră frumoasă. Părăsindu-şi partidul în care s-a afirmat, părerea mea este că această carieră este practic încheiată.?

Un lucru este cert: odată cu demisia lui Diaconescu, rândurile puterii sunt îngroşate iar opoziţia pierde teren.

MARIAN VANGHELIE DESPRE PLECAREA LUI CRISTIAN DIACONESCU


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: diaconescu reactii Iliescu Orban
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close