Antena 3 CNN Politică Record la comisia juridică: Două ore pentru recomandarea de ridicare a imunităţii în cazul Ridzi

Record la comisia juridică: Două ore pentru recomandarea de ridicare a imunităţii în cazul Ridzi

Record la comisia juridică: Două ore pentru recomandarea de ridicare a imunităţii în cazul Ridzi
Sursa foto: camera deputaþilor
27 Iul 2009   •   17:21

Deputaţii din Comisia Juridică au adoptat, luni, cu 18 voturi "pentru" şi o abţinere, o recomndare pozitivă pentru solicitarea procurorului general, Laura Codruţa Kovesi privind începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Tineretului Minica Iacob Ridzi (PDL).

În numai două ore de la mandatarea lor, deputaţii jurişti au întocmit un raport favorabil la solicitarea Parchetului ICCJ de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva Monicăi Iacob-Ridzi. Un record absolut în materie, de vreme ce în cazul altor demnitari, precum social-democratul Adrian Năastase, a fost nevoie de mai multe luni pentru a se ajunge la un raport care să fie votat de majoritatea membrilor acestei comisii.

Singurul membru al comisiei care s-a abţinut a fost social-democratul Eugen Nicolicea care a atras atenţia că solicitarea Parchetului General nu se referea la una din acuzaţiile împotriva lui Ridzi semnalate de comisia parlamentară de acnhetă.
Aşa cum sperau şi deputaţii PDL, Comisia juridică a votat, luni, doar solicitarea Parchetului General, raportul comisiei de anchetă nemaifiind luat în discuţie.
Raportul comisiei la solicitarea Parchetului General de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, va fi supus votului plenului luni după-amiază.
Antean3.ro

×
Subiecte în articol: Monica Iacob-Ridzi
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close