x close

Record uninominal: UDMR-istul Koto a ajuns parlamentar cu doar 34 de voturi

03 Dec 2008   •   00:38
Record uninominal: UDMR-istul Koto a ajuns parlamentar cu doar 34 de voturi

Votul uninominal are hibele lui remarcate de parlamentari abia după ce legea aprobată de ei a fost pusă în aplicare. La alegerile de duminică, românii din afara ţării şi-au ales şi ei reprezentanţii în Parlament.
Totuşi, din cele şase colegii din afara ţării, în jumătate câştigătorul nu a fost desemnat cel cu mai multe voturi. Recordman absolut este un candidat UDMR, care a devenit parlamentar al României după ce a fost votat de 34 de români.
La cea de-a doua redustribuire s-a stabilit că Iosif Koto este deputat pentru colegiului care cuprinde statele din Africa şi Orientul Mijlociu.
În realitate, colegiul a fost câştigat, judecând după numărul sufragiilor obţinute (557), de PD-L-istul Herman Berkowitz. Între acesta şi Koto s-au mai situat şi alţi candidaţi, dar complicatul algoritm de împărţire a mandatelor a făcut ca cel din urmă să devină deputat cu doar 34 de voturi.
Spre comparaţie, în ţară sunt candidaţi care nu au ajuns parlamentari deşi aveau peste 20.000 de voturi valabil exprimate.

Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

alegeri uninominale parlament UDMR
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati