Antena 3 CNN Politică Reducerea pensiilor, aproape oficială. Ponta atacă la Curtea Constituţională eliminarea pensiilor de lux

Reducerea pensiilor, aproape oficială. Ponta atacă la Curtea Constituţională eliminarea pensiilor de lux

Reducerea pensiilor, aproape oficială. Ponta atacă la Curtea Constituţională eliminarea pensiilor de lux
Sursa foto: victor ponta
12 Iun 2010   •   10:38



Reducerea pensiilor speciale a devenit aproape oficială! Legea pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului a fost adoptată, pentru că Opoziţia nu a contestat prin moţiune de cenzură decât legea privind măsurile de austeritate. Liderul PSD, Victor Ponta, a anunţat că va ataca, luni, la Curtea Constituţională încercarea de eliminare a pensiilor de lux şi de recalculare a pensiilor speciale.

Emil Boc a explicat, din nou, că sistemul de calcul va elimina pensiile de lux. 

"Proiectul de lege asupra căruia ne-am asumat răspunderea este considerat aprobat de către Parlament. Să sperăm că nu va fi atacat de nimeni la Curtea Constituţională. Sau cel puţin, cei care îl vor ataca, să nu mai plângă pe umerii pensionarilor obişnuiţi că li se diminează pensiile atâta vreme cât ei vor împiedica intrarea în vigoare a acestui proiect de lege", a declarat premierul.


Apelul făcut la opoziţie de premier, vine după un schimb de replici, de la distanţă, între Boc şi preşedintele PSD, Victor Ponta. Prin Biroul de presă al Guvernului, premierul l-a acuzat de populism pe liderul PSD, numindu-l ?baron al pensiilor de lux".


Reacţia lui Victor Ponta nu s-a lăsat aşteptată.

"Este o nouă declaraţie stupidă a domnului Boc în care am auzit că sunt baron şi sunt pensionar, n-am înţeles. Probabil că la fel de baron şi de pensionar cum eram şi procuror comunist în viziunea dânsului. Înţeleg de ce nu-l lasă domnul Băsescu să vorbească foarte des", a declarat şeful PSD.

"Da, suntem categoric împotriva numirii sau mai bine zis etichetării militarilor, poliţiştilor, judecătorilor, magistraţilor în ansamblu, a aviatorilor şi a diplomaţilor ca fiind nesimţiţi. Nesimţit este domnul Boc, o spun din nou, în momentul în care, încălcând drepturile constituţionale ale acestora, încearcă prin acest proiect de lege să reducă aceste pensii printr-o metodă neconstituţională", a mai spus Ponta.


Victor Ponta a mai adăugat că soluţia constituţională şi morală pentru a evita recalcularea pensiilor speciale este o impozitare diferenţiată, pe timp de criză, a pensiilor mari.


Dacă legea va trece de o eventuală contestaţie la Curtea Constituţională, are drum liber ca şeful statului să o promulge şi să fie publicată în Monitorul Oficial.

Antena 3

Foto: INTACT Images

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close