Antena 3 CNN Politică REFERENDUM FAMILIE 2018. Demisie-surpriză în USR. Un deputat pleacă din partid pentru că susține referendumul pentru familie

REFERENDUM FAMILIE 2018. Demisie-surpriză în USR. Un deputat pleacă din partid pentru că susține referendumul pentru familie

REFERENDUM FAMILIE 2018. Demisie-surpriză în USR. Un deputat pleacă din partid pentru că susține referendumul pentru familie
04 Oct 2018   •   10:26

 Deputatul USR Matei Dobrovie a anunțat că demsionează din partid și va susține referendumul pentru familie. Mai mult, Dobrovie susține că USR se sinucide politic și merge într-o direcție greșită.

”Susțin inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie și demisionez din USR.

Am votat PENTRU în Camera Deputaților și îndemn cetățenii României să iasă la vot pe 6–7 octombrie! Această inițiativă civică este un exercițiu democratic util, legitim și îmbucurător. Este pentru prima dată când cetățeni ai României strâng peste 3 milioane de semnături pentru a participa la o decizie. Voința lor nu trebuie și nu poate fi ignorată. Nu se pot interzice anumite referendumuri, doar pentru că nu ne plac. Democrația este puterea poporului care-și exercită suveranitatea. Ce rol mai au instrumentele democrației, dacă vocea poporului nu este ascultată?

Clarificarea definiției familiei în Constituție reprezintă o protecție superioară a unui fundament al societății românești, care este tot mai atacat în ultimii ani în țara noastră și nu numai. Deși familia se confruntă cu multe probleme – violența domestică, rata mare a divorțurilor, copii cu părinți plecați în străinătate –, totuși, ea este cea mai potrivită formă de conviețuire și mediul cel mai prielnic pentru creșterea și educarea copiilor.
Definirea căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie nu restrânge drepturile omului și nici nu este o inițiativă îndreptată împotriva cuiva, ci este eminamente o măsură pozitivă.

Interesul superior al copilului este să crească într-o familie iubitoare, având atât modele feminine, cât și masculine. Aceasta nu înseamnă că familiile monoparentale nu ar trebui apreciate și susținute, ci ele trebuie sprijinite chiar mai mult decât cele în care există doi părinți.

Încercările de a confisca și de a politiza referendumul și inițiativa cetățenească sunt regretabile. Dar afirmația că referendumul este „al lui Dragnea” este falsă. Comportamentul PSD-ului este ipocrit: în țară, pesediștii „apără familia tradițională”, iar la Bruxelles, europarlamentarii social-democrați votează cele mai progresiste rapoarte anti-familie, așa cum o face grupul S&D. Acolo sunt progresiști radicali, în țară conservatori. Trebuie să se decidă!”, scrie  Matei Dobrovie pe contul personal de Facebook.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close