Antena 3 CNN Politică Referendumul şi alegerile prezidenţiale costă statul 50 de milioane de euro

Referendumul şi alegerile prezidenţiale costă statul 50 de milioane de euro

Referendumul şi alegerile prezidenţiale costă statul 50 de milioane de euro
24 Sep 2009   •   18:10


Dacă solicitarea preşedintelui Traian Băsescu va fi aprobată de Parlament şi pe 22 noiembrie vor fi organizate alegeri prezidenţiale şi un referendum, statul va scoate din buzunar nu mai puţin de 50 de milioane de euro. Asta în condiţiile în care bugetarii sunt trimişi forţat în concediu fără plată din lipsa banilor de salarii şi cuvântul de ordine pe buzele tuturor este economia.

Şeful statului vorbeşte despre economie. Dar referendumul organizat în 2007, pentru votul uninominal desfăşurat în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, a costat statul aproximativ 18 milioane de euro. Cam câte un milion pentru fiecare român. La această sumă se adaugă alte aproximativ patru milioane milioane de euro, cheltuite de partidele politice pentru mitingurile pro şi contra Băsescu.

Pe 22 noiembrie sunt deja fixate alegerile prezidenţiale, care vor costa 150 de milioane de lei, dublu faţă de cele din 2004.

Astfel, dacă propunerea preşedintelui va fi aprobată de Parlament, înseamnă că pe 22 noiembrie, statul va scoate de la buget în jur de 50 de milioane de euro.

În plus, Guvernul a dat mână liberă Autorităţii Electorale Permanente să achiziţioneze programe informatice, pentru centralizarea şi stabilirea rezultatului alegerilor, fără licitaţie publică. Acest lucru ar putea creşte costul organizării scrutinului prezidenţial din 22 noiembrie.

Antena 3



×
Subiecte în articol: referendum alegeri prezidentiale costuri
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close