Antena 3 CNN Politică Reforma, mutată de Ponta în parcare: În curtea sediului PSD liderii nu mai intră cu maşinile de lux

Reforma, mutată de Ponta în parcare: În curtea sediului PSD liderii nu mai intră cu maşinile de lux

Reforma, mutată de Ponta în parcare: În curtea sediului PSD liderii nu mai intră cu maşinile de lux
Sursa foto: Victor Ponta
22 Feb 2010   •   10:26

Mersul pe jos face bine sănătăţii, dar nu ar dăuna nici imaginii PSD. Cel puţin asta crede noul lider al partidului, Victor Ponta, care le-a recomandat luni colegilor să-şi ascundă maşinile de lux în parcarea situată în spatele sediului central şi să facă câţiva paşi de înviorare până în Kisellef de fiecare dată când vin cu treburi sau la şedinţele de partdi. Social-democraţii s-au conformat şi, informaţi din timp de dorinţa noului şef de partid, au trecut la gimnastica de dimineaţă.

Prima şedinţă a noii conduceri, prima încercare de colaborare între membrii care compun noul Birou Permanent Naţional împărţit aproape egal la nivel de vicepreşedinţi între social-democraţii care l-au susţinut pe Mircea Geoană şi cei care l-au votat pe Victor Ponta. Şedinţă de acomodare, susţine secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, proaspăt reales în funcţie.

Noul preşedinte de partid a făcut deja prima schimbare: a intrat pe jos în curtea sediului central al partidului şi ar vrea ca exemplul său să fie imitat şi ceilalţi membri ai conducerii PSD, care vor trebui să lase afară limuzinele de lux şi să facă câţiva paşi de "înviorare". Informaţi din timp, membrii BPN s-au conformat dorinţei noului lider de partid.

"O să vedeţi deja prima schimbare, poate n-o să mai intre nimeni cu maşina până aici, în afară de domnul preşedinte Iliescu, bineînţeles. Toţi ceilalţi o să intrăm pe jos", a spus, la sosire, Victor Ponta.

Astfel, "o să arătăm şi noi ca un partid social-democrat,nu să intrăm cu toate maşinile până aicea ", a explicat preşedintele partidului.
"Dacă-mi susţine domnul secretar general această idee, m-aş bucura nespus? a declarat Ponta.

?Eu deja am intrat pe jos? l-a informat Dragnea, care l-a asigurat de sprijinul său.

Ponta a revenit după şedinţa conducerii PSD cu alte explicaţii. El a declarat că nu doreşte ca sediul central al partidului să pară un hotel de lux unde liderii vin şi se dau jos din maşini.

"Am fost de destule ori în poziţii de conducere sau, dacă vreţi, am fost şef, şi la Tineretul Social-Democrat, am fost şi de două ori ministru. Ştiu că exemplul personal chiar e foarte important. Maşina mea a rămas în afara sediului, nu vreau să pară aici un hotel de lux în care venim şi ne dăm jos din maşini la intrare. Şi secretarul general a făcut acelaşi lucru. O să-mi fie dificil la început, dar o să mă obişnuiesc să nu mai fac comentarii pe scări. Îi rog şi pe colegii mei, dacă vor face asemenea comentarii, să fie puşi în linia a ceea ce am discutat la BPN, pentru că PSD are nevoie de mai multă coerenţă şi consecvenţă", a spus Ponta.

Recomandarea lui Ponta a fost respectată cu stricteţe de toţi colegii care au venit la şedinţa BPN. Rând pe rând, aceştia au defilat prin faţa camerelor de luat vederi ca pietoni şi nu la volanul limuzinelor de lux cum erau obişnuiţi o bună parte din ei.

?Înviorarea de dimineaţă este foarte importantă pentru sănătatea noastră şi este absolut excelentă? a reacţionat şefa Organizaţiei de femei, Rovana Plumb,la auzul exerciţiului de mişcare propus de Ponta membrilor de partid.

Liderul tineretului social-democrat, Nicu Bănicioiu a intrat şi el ca pieton în incinta partidului. ?Am aflat că şedinţa are loc la ora stabilită şi mă bucur că se ţine şi că este disciplină? a spus Bănicioiu, mai interesat ca PSD să devină un partid mai frecventabil şi mai deschis pentru tineri.

?Excelentă, tot timpul fac mişcări din asta. Dacă mai începe şi la ora 11 e perfect? a afirmat,la rândul său, liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, sosit tot pe jos.

?Cu punctualitatea perfect de acord, iar cu intratul întotdeauna am intrat pe jos. Mersul pe jos întotdeauna face bine. Aerisim creierul şi gândim mai bine la sedinţă? a opinat şi deputatul Robert Negoiţă, unul din noii vicepreşedinţi ai PSD.

Şi liderul Consiliului Naţional, Adrian Năstase susţine ideea ca un exemplu de rigoare şi de disciplină. "Este un mod de a arăta că vrem să fim mai discipinaţi şi mai eficienţi", a spus Năstase.



Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close