Antena 3 CNN Politică Regele Mihai a acceptat invitaţia în Parlament: Casa Regală consideră decizia o dovadă de democraţie şi libertate

Regele Mihai a acceptat invitaţia în Parlament: Casa Regală consideră decizia o dovadă de democraţie şi libertate

Regele Mihai a acceptat invitaţia în Parlament: Casa Regală consideră decizia o dovadă de democraţie şi libertate
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Sep 2011   •   11:48

Regele Mihai va ţine un discurs în Parlament pe 25 octombrie, chiar în ziua în care va împlini 90 de ani. Legislativul a adoptat marţi, cu majoritate de voturi, propunerea liberalilor de a-l invita pe Rege la o şedinţă solemnă a  Parlamentului. Casa Regală a anunţat deja că acceptă invitaţia parlamentarilor.

Deputaţii şi senatorii au votat în majoritate covârşitoare pentru invitarea regelui Mihai în plenul Parlamentului. Cu toate acestea, votul nu fost  lipsit de conflicte. Parlamentarii PDL au refuzat să voteze iniţial.

Abia după ce vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu şi-a îndemnat colegii de partid să aprobe propunerea liberalilor, PDL-iştii şi-au dat votul final.

Casa Regală a confirmat discursul Regelui Mihai în faţa camerelor reunite ale Legislativului.

"Revenind la tribuna Parlamentului după mai bine de şaizeci de ani, Regele se va adresa naţiunii într-un moment în care este nevoie de încredere, unitate, speranţă şi respect în societatea românească. Casa Regală consideră decizia Legislativului o dovadă de democraţie şi libertate, de clarviziune şi de simţ al istoriei", se arată într-un comunicat al Casei Regale.

Propunerea pentru organizarea unei şedinţe solemne a Parlamentului la care să fie invitat Regele Mihai a fost reintrodusă pe ordinea de zi a plenului celor doua camere după ce cu o zi în urmă o zi, propunerea PNL fusese respinsă de democrat liberali în şedinta birourilor permanente.

 


×
Subiecte în articol: Regele Mihai I parlament discurs legislativ
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close