Antena 3 CNN Politică Regimul Băsescu-Boc: 450 de fapte penale sesizate la DNA (partea a II-a). Ce face Direcţia Anticorupţie

Regimul Băsescu-Boc: 450 de fapte penale sesizate la DNA (partea a II-a). Ce face Direcţia Anticorupţie

Regimul Băsescu-Boc: 450 de fapte penale sesizate la DNA (partea a II-a). Ce face Direcţia Anticorupţie
de M.Z.    |    16 Apr 2015   •   23:30

Corpul de control al premierului a depus la DNA un număr de 70 de sesizări cu privire la 450 posibile fapte penale, ce reprezintă o sinteză a ceea ce s-a întâmplat în guvernul Boc-Băsescu. 

 
Seria sesizărilor a continuat, joi, la o Ediţie specială, la Antena 3, după ce cu o zi în urmă Radu Tudor a prezentat prima parte a documentului.
 
Printre companiile amintite în document merită amintită Compania Naţională de Investiţii (CNI), unde, în urma raportului de control au fost constatate 10 posibile fapte de natură penală, raportul fiind înaintat Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
 
CNI era coordonată la acea vreme de Elena Udrea şi Ana Maria Topoliceanu.
 
Este vorba despre controalele efectuate de corpul de control al premierului în perioada mai 2012-aprilie 2015. Corpul de control al guvernului, condus de un jurist, a făcut 70 de sesizări la DNA espre fapte penale.
 
Drept răspuns, Direcţia Naţională Anticorupţie nu s-a sesizat în niciun caz, astfel că niciun dosar nu este trimis în judecată după trei ani.

 
Răzvan Savaliuc, jurnalist la luju.ro, a spus că DNA este un experiment ratat în România, făcut printr-o ordonanţă de urgenţă şi cu procurori numiţi la vârf politic, iar un asemenea Parchet mai este doar în Spania.
 
"Să nu uităm şi că Laura Codruţa Kovesi a fpost colegă de facultate cu Emil Boc", a adăugat Savaliuc.
 
O altă companie căpuşată serios în timpul guvernării Boc-Băsescu a fost Hidroelectrica, care produce peste 1 miliard de euro pentru bugetul de stat al României, astfel că mulţi străini au râvnit la ea.
 
Mai mult, Hidroelectrica a fost căpuşată şi de cetăţeni străini în timpul regimului Băsescu, a spus Radu Tudor. Hidroelecrica produce energie ieftină şi este cea mai curată şi ieftină energie românească.

Ponta, despre jaful din guvernarea Boc-Băsescu: Cei care au făcut jaf vor din nou la guvernare
 

×
Subiecte în articol: licitatii
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close