Antena 3 CNN Politică Reglare de conturi în PDL. După retragerea sprijinului politic, Nedelcu demisă din postul de secretar de stat

Reglare de conturi în PDL. După retragerea sprijinului politic, Nedelcu demisă din postul de secretar de stat

Reglare de conturi în PDL. După retragerea sprijinului politic, Nedelcu demisă din postul de secretar de stat
Sursa foto: Mariana Nedelcu
13 Mai 2010   •   12:42

Mariana Nedelcu, candidat al PDL la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaţilor în toamna anului 2008, a fost eliberată din funcţia de secretar de stat în Ministerul Muncii, prin decizie a premierului Emil Boc.
Tot prin decizie a premierului, profesorul Nicolae Ivăşchescu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Muncii. Oficial, gestul premierului a fost determinat de retragerea sprjinului politic pentru Nedelcu de către filiala PDL sector 6, din care face parte şi de presataţia sa în scandalul izbucnit în presă privind reducerea
indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

În fapt, potrivit unor surse democrat-liberale, Nedelcu, fosta şefă a organizaţiei de femei Sector 6 este cea căreia îi datorează Cristian Boureanu debarcarea sa din funcţia de lider al PDL Argeş, ceea ce face ca decizia de demitere semnată de premierul Emil Boc să sune a reglare de conturi în PDL între vechea gardă şi mai nou veniţii din PNL.

Potrivit surselor citate, Mariana Nedelcu a fost cea care a fost mandatată în timpul campaniei prezidenţiale să monitorizeze toată campania făcută de Boureanu şi PDL Argeş. Boureanu a venit în timpul campaniei pentru primul tur cu propriile rapoarte de activitate în care prezenta o situaţie roz pentru partid şi pentru Băsescu în respectivul judeţ, dar total diferită de realitate. Nedelcu a fost persoana pe care Traian Băsescu a trimis-o special să monitorizeze activitatea PDL Argeş, acolo unde exista riscul ca preşedintele să piardă la scor în faţa echipei PSD, mai susţin sursele citate.

Una dintre strategiile impuse de echipa centrală care a coordonat campania lui Traian Băsescu a fost ca toate organizaţiile PDL din ţară să trimită zilnic, la Bucureşti, un raport cu activitatea pe care au desfăşurat-o. În aceste raportări se cereau conducerilor organizaţiilor judeţene să treacă inclusiv întâlnirile avute în teren, localitatea, numărul persoanelor prezente, dar şi din ce categorie socială făceau parte respectivii cetăţeni.

Cum în Argeş, activiştii PDL nu stăteau prea bine la aceste capitole, Boureanu a început să umfle şi să cosmetizeze de la sine putere cifrele din dările zilnice de seamă către Modrogan. În schimb, Nedelcu şi-a întocmit propriul raport care zugrăvea o situaţie mult mai neagră decât cea pretinsă de Boureanu. Datele lui Nedelcu ajungeau direct pe masa lui Băsescu şi a lui Vasile Blaga care, după ce le-au comparat cu cele trimise de Boureanu, au luat foc. Secretarul general partidului i-a tras în BPN un perdaf aspru lui Boureanu după primul tur, prefigurând astfel mazilirea deputatului PDL de mai tâziu.
Potrivit surselor citate, conştient că se află pe fărăşul revocprii sale din fruntea PDL Argeş, Boureanu a bătut la mai multe uşi pentru a-şi salva postul, inclusiv la cea a lui Adriean Videanu şi a primarului de sector 6, Cristian Poteraş, prieten de-al său şi un apropiat al Elenei Udrea.
Demersurile sale nu s-au soldat însă cu nici un rezultat. La ordinul Cotroceniului şi cu asentimentul entuziast al lui Vasile Blaga, vechi adversar al aripii PLD din partid adusă de Teodor Stolojan, Boureanu a fost revocat din fruntea conducerii PDL Argeş pentru slabele rezultate electorale obţinute la ultimele alegeri.
Zvonul că Nedelcu ar putea fi impusă de la centru ca viitor şef peste PDL Argeş drept recompensă pentru modul în care a monitorizat performanţele acestei organizaţii, a iritat la culme aripa foştilor liberal-democraţi. P

otrivit surselor citate, trecerea pe linie moartă a acesteia la nivelul filialei de sector 6 şi apoi, revocarea sa din funcţia de secretar de stat se datorează lobby-ului pe care Stolojan şi Boureanu l-au făcut pe lângă ministrul Mihai Şeitan şi pe lângă premierul Emil Boc, cu concursul interesat al Elenei Udrea, care se foloseşte de orice mijloace pentru a slăbi influenţa vechi gărzi reprezentate de Blaga.
Scandalul izbucnit în presă privind reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului a oferit ministrului Şeitan pretextul favorabil pentru a propune demiterea lui Nedelcu fără prea multe bătăi de cap.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: demitere secretar stat munca Boc retragere sprijin
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close