Antena 3 CNN Politică Schimbarea regulamentului Camerei Deputaților după conflictul dintre George Simion și Virgil Popescu din Parlament, analizată în coaliție

Schimbarea regulamentului Camerei Deputaților după conflictul dintre George Simion și Virgil Popescu din Parlament, analizată în coaliție

Liderii de grup din coaliția de guvernare au discutat în această seară mai multe modificări care ar putea fi aduse Regulamentului Camerei Deputaților după ce George Simion l-a luat de gât pe Virgil Popescu în plenul Parlamentului, potrivit surselor Antena 3.

Schimbarea regulamentului Camerei Deputaților după conflictul dintre George Simion și Virgil Popescu din Parlament, analizată în coaliție
Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Feb 2022   •   21:25

Propunerile urmează sa fie discutate și cu conducerile partidelor și apoi cuprinse într-un proiect de modificare a Regulamentului.

Modificările discutate sunt tăierea până la 50 % din indemnizație, retragerea grupului de lucru și a logisticii grupului parlamentar din care face parte parlamentarul agresiv până la 6 luni, limitarea dreptului la cuvânt a întregului grup, scoaterea din sală a unui deputat agresiv la cererea președintelui  de ședință de către direcția de afaceri interne.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost luat de gât de co-președintele AUR George Simion la tribuna Parlamentului, în timp ce susținea un discurs pe tema moțiunii de cenzură depusă împotriva sa.

„Pot să îi spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?", a fost replica lui Virgil Popescu la care George Simion s-a ridicat de pe scaun și l-a confruntat direct pe ministrul Energiei.

George Simion i-a strigat în față ministrului Popescu „ești un hoț ". La rândul său, ministrul Energiei i-a spus liderului AUR că este „prost”.

În urma incidentului, ședința de plen în care se dezbătea moțiunea de cenzură depusă împotriva ministrului Energiei a fost suspendată.

Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la conflictul dintre George Simion și Virgil Popescu din Parlament.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close